fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Bosilegrad – Kako je SNS „napustila“ sopstveni odbor i pobedila na leđima Zaharijeva

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BOSILEGRAD – Iako na prvi pogled deluje da se u Opštini Bosilegrad kada su u pitanju novi izbori nije desilo ništa novo jer je, širom Srbije popularni Vladimir Zaharijev, osvojio preko 90 odsto glasova i „zakucao“ svoj šesti mandat, izbori u ovoj opštini su nepravedno „zapostavljeni“. Nakon što je godinama bio predstavnik DSS-a na lokalu, Zaharijev je na prethodnim izborima 2016. godine nastupao sa svojim pokretom, da bi na ovim lista To smo mi – Vladimir Zaharijev dobila nastavak Aleksandar Vučić – Za našu decu.

U Bosilegradu je u nedelju na 31 glasačkom mestu glasalo ukupno 5.013 ljudi, od kojih je za pomenutu To smo mi – Vladimir Zaharijev – Aleksandar Vučić – Za našu decu glasalo 4.524 birača, odnosno preko 90 odsto (90.24%) i time je ekipa Zaharijeva dobila 30 odborničkih mandata, dok je za osvojenih 163 glasa, lista dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka osvojila jedan mandat. Bilo je 326 nevažećih listića.

Zaharijev će ponovo biti predsednik Opštine Bosilegrad, to će mu biti šesti mandat od 2001. godine, otkad je na ovoj funkciji. Najzanimljivija stvar kada su u pitanju lokalni izbori u Bosilegradu je zapravo sam odnos Zaharijeva i opštinskog odbora Srpske napredne stranke, koji se godinama unazad svodi na prozivke, optužbe i napade, sve do trenutka kada je „bosilegradski kmet“ iskoristio dugogodišnji politički uticaj, došao do predsedništva i sklopio dogovor o zajedničkoj listi na lokalnim izborima, kada je tvrdio da nije prešao u SNS.

Međusobne prozivke dešavale su se između Zaharijeva i predsednice Opštinskog odbora (OO) SNS-a Nevenke Kostadinove, inače nove poslanice u budućem sazivu Narodne skupštine sa liste SNS-a. Stvari su eskalirale kada je 2017. godine najavljeno raspuštanje odbora SNS-a u ovoj opštini i tada je Kostadinova u izjavi za portal Info Vranjske tvrdila da je „priča o puču i raspuštanju ovog odbora pripremljena u kuhinji lokalne vlasti“ kao i da „laži i klevete predsednika opštine Vladimira Zaharijeva nisu prošle„.

„Njegov pokušaj da novcem, kriminalnim i korupcionaškim radnjama rasturi Opštinski odbor SNS u Bosilegradu, koji inače radi već 16 godina, pročitali smo i predupredili na vreme, tako da smo za svoj rad danas dobili punu podršku stranačke centrale“ – izjavila je tada Kostadinova.

Tada je i najavila da će umesto najave o raspuštanju odbora, nadležni državni organi rešiti „enigmu 4.000 falsifikovanih potpisa koje je tokom poslednjih parlamentarnih izbora sakupio Zaharijev„.

Kako su tada prenele Južne Vesti, Republička izborna komisija je odbacila manjinsku listu za parlamentarne izbore To smo mi – prirodni pokret Vladimira Zaharijeva, jer je utvrđeno da je od oko 11.000 potpisa, najmanje 4.000 overeno lažnim pečatom Prvog osnovnog suda u Beogradu koji se više ne koristi, nakon čega je Zaharijev rekao da sumnja da mu je neko podmetnuo pečatjer on nekom smeta u Srbiji„.

Tek što je formiran OO SNS-a u Bosilegradu 2015. godine, kao opozicija su počeli sa konferencijama za novinare na kojima su iznosili niz optužbi protiv Zaharijeva, kojeg nisu ni imenovali već ga oslovljavali sa „jedan čovek čije ime svi znaju“ i tražili su od države uvođenje privremenih mera zbog navodnog neodgovornog i nezakonitog ponašanja lokalnih vlasti. Njegovu ulogu na lokalu nazivali su „torturom“, Bosilegrad „nemogućom sredinom za život“, navodili su da se Zaharijev meša u rad zakonodavnih institucija, ometa sudske organe i prekoračuje ovlašćenja i td.

„Ratne sekire“ su uoči lokalnih izbora zakopane, te je jedan od najkontroverznijih političara na jugu Srbije sa jakim kultom ličnosti u Bosilegradu SNS-u doneo pobedu i u ovoj opštini.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci