fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 21.04.2024

Intima bilo kog pojedinca ne bi trebalo da bude predmet političke borbe

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

Socijalisti nikada neće učestvovati u uvredama tokom predizborne kampanje, poručio je u intervjuu za portal Slobodna reč potpredsednik Glavnog odbora SPS-a Branko Ružić, koji je juče u Vranju prisustvovao promociji kandidata za odbornike Skupštine grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja, održanoj u sali Pozorišta „Bora Stanković“. Za naš portal govori o tome da li će, nakon decembarskih izbora, SPS nastaviti saradnju sa SNS-om, šta misli o dosadašnjem toku predizborne kampanje, kao i o zloupotrebi privatnih stvari u borbi sa političkim neistomišljenicima, kako su to socijalisti bili „skrajnuti“, šta očekuje od rezultata glasanja u Vranju.

Slobodna reč: Kakav je utisak na vas ostavila dosadašnja predizborna kampanja?

Branko Ružić: Smatram da je ova kampanja otpočela uvredama od strane nekih političkih opcija. Mislim da je to pogrešno. Socijalistička partija Srbije, lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“, naši koalicioni partneri iz Jedinstvene Srbije (JS) i Zeleni Srbije u tome ne učestvuju i neće učestvovati. Kampanja je, bukvalno, u tom formatu da želimo sa što više ljudi da se rukujemo, da popričamo o njihovim problemima. To radi i lider naše koalicije, Ivica Dačić, to radimo i svi mi. Obišli smo, do sada, ako se ne varam, 70 odsto teritorije Srbije i, u tom smislu, očekujem odličan rezultat, jer je atmosfera dobra i narod to prihvata.

SR: Kako narod živi, kad već govorite o ljudima? Da li se nadaju promeni vlasti?

BR: Ja ne bih rekao da se bilo ko, ili barem većinski, nada promeni vlasti. Nadaju se jednom društvenom uređenju koje će imati više ljudski lik. I mi upravo u tome i učestvujemo, kao socijalisti, kao partija koja se i ove 33 godine, ali i poslednjih 120 godina, zalaže za socijalističke i socijaldemokratske ideje, za socijalnu pravdu, za društvo jednakih šansi. To je ono što može da se kaže da je eventualna zamerka na kojoj se mora raditi. Dakle, što više glasova naša lista bude dobila, to će biti bliža ta situacija ili taj ideal kome težimo.

SR: Kako komentarišete zloupotrebu nekih privatnih podataka i stvari u predizbornoj borbi protiv političkih protivnika? Najsvežiji takav primer je zloupotreba privatnog snimka bivšeg poslanika Đorđa Miketića.

BR: Kao što sam rekao, socijalisti nikad nisu učestvovali u tome, niti će. Privatni život i intima bilo kog pojedinca je nešto što ne bi trebalo da bude predmet političke borbe. Kako god da je došlo do toga, i koliko god se razgovaralo o nekim moralnim uzusima, o etici, o nekom vrednosnom sistemu koji neko baštini, i koliko god to može da bude predstavljeno negativno, mislim da nije manir koji je potreban Srbiji u 21. veku.

SR: Kakav rezultat očekujete u Vranju? Decenijama je uporište SPS-a bio upravo ovaj grad.

BR: Ja očekujem odličan rezultat. Bilo je situacija kada smo, posle decenija vladavine, došli u poziciju da, na neki način, budemo skrajnuti. Vranjanke i Vranjanci su osetili šta to znači. I uveren sam da će, shodno tome, ali i našem kadrovskom potencijalu i mladim ljudima koji će predvoditi listu i u Gradu Vranju i u Gradskoj opštini Vranjska Banja, zaista videti ne samo smenu generacija, nego i onaj spoj mladosti i iskustva koji je prekopotreban, i to jeste sintagma koju mi uvek promovišemo i u praksi. Mislim da ćemo imati odličan rezultat i da ćemo dominantnije učestvovati u lokalnim vlastima.

SR: Da li će, posle ovih izbora, SPS da nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS)?

BR: SPS će, naravno, nastaviti saradnju sa onima sa kojima imamo komplementarnu politiku u vezi sa strateškim nivoom državne politike. Mislim da su građani prepoznali šta promoviše Ivica Dačić, kao lider naše stranke i lider ove koalicije, svih ovih 11 godina, pa i pre toga. Oni koji su komplementarni toj politici jesu naši partneri.

SR: Pa, da li je politika SNS-a komplementarna vašoj politici?

BR: Videli smo ovih 11 godina ko je bio komplementaran, tako da neka građani prosude sami.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci