fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Danas je Dan Vojske Srbije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD –  Danas su povodom Dana vojske Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputili čestitke Vojsci. Čestitkama se pridružio se gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković.

Predsednik Vučić je zajedno sa ministrom Vulinom, načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem, ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i drugim zvaničnicima prisustvovao otvaranju nove bolnice u objektima postojećeg Vojnomedicinskog centra “Karaburma” koja je namenjena lečenju obolelih od virusa COVID-19.

“Čestitam svim pripadnicima Vojske Srbije današnji praznik i veliko hvala za sve što su za našu zemlju uradili u prethodnom periodu, u nadi da će biti još umešniji i uspešniji u periodu pred nama i da će ljudi njihovim radom biti još zadovoljniji, ali da će i oni biti zadovoljniji svojim statusom u društvu, od poštovanja do materijalnog dela”, poručio je Vučić stoji u sopštenju Ministarstva odbrane. 

Povodom Dana Vojske Srbije, čestitku je uputio i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

“Vojska Srbije oduvek je bila oslonac naše države. Srbija je ponosna i spokojna, jer ste upravo vi garant stabilnosti i sigurnosti svih nas. Odnos lokalne zajednice i Vojske na najvišem je nivou, a ja verujem i znam da će tako biti i ubuduće”, rekao je Milenković u zvaničnom saopštenju grada.

On je dodao da su Vojska Srbije i lokalna samouprava na istom zadatku, a to je očuvanje zdravlja i života građana, ocenivši pri tom da je odnos lokalne zajednice i Vojske na najvišem nivou.

Dan Vojske Srbije je 23. april kada je praznik Cveti 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, što se smatra temeljem moderne srpske države. U Vranju je sedište Četvrte brigade Kopnene vojske koja baštini tradiciju Prvog pešadijskog puka knjaz Miloš Veliki koji je postojao sve do početka Drugog svetskog rada. Nazvan je po knezu Milošu Obrenoviću, vođi Drugog srpskog ustanka. 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci