fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

„Dečak velikog srca“: Komemoracija Ognjenu Trajkoviću uz prisustvo ministra odbrane

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

NIŠ / VRANJE – Na niškom vojnom aerodromu Narednik-pilot Mihajlo Petrović danas je održana komemoracija u spomen i čast poginulom desetaru Ognjenu Trajkoviću (21) iz Vranja, pripadniku 63. padobranske brigade, koji je u sredu, 21. aprila poginuo tokom izvođenja skoka.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice poginulog padobranca, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, episkop niški i vojni gospodin Arsenije i episkop pakračko-slavonski gospodin Jovan, kao i pripadnici 63. padobranske brigade, kolege i prijatelji.

Okupljenima se obratio komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić, koji je istakao da je danas njihovo „padobransko bratstvo okupljeno pod kupolom tuge za njihovim nastradalim bratom Ognjenom“.

Ognjen je nakon završene srednje škole odlučio da se odvoji od svoje porodice, položi zakletvu otadžbini i kao vojnik na dobrovoljnom služenju vojnog roka stupi u redove ove elitne jedinice, započeo je pukovnik Zonić.

Njegov entuzijazam, upornost i ogromna želja za padobranstvom, omogućile su da ispuni sve svoje zadatke, uspešno završi osnovnu padobransku obuku i postane profesionalni pripadnik naše jedinice. Tu nije stao, već je težio daljem ličnom usavršavanju, uz neverovatnu posvećenost i već razvijen osećaj pripadnosti jedinici koji samo oni poznaju, naglasio je.

„Neprekidna borba za najuzvišenije ideale slobode, rodoljuba i časti osvojila je srce mladog Ognjena koji je stupio među najslavnije i najhrabrije. Njegova čista duša, svojom dobrotom ispunjavala je mirom i blagostanjem našu 3. padobransku četu“ – rekao je pukovnik Zonić.

Pukovnik je dodao da su se vojni padobranci, uz izgrađivanje hrabrosti i veštine od početka rada u toj jedinici, pomirili da je rizik od prerane smrti sastavni deo njihove svakodnevnice i rada u jedinici u izvršenju složenih i visokorizičnih zadataka.

Komemoraciji prisustvovao ministar odbrane Nebojša Stefanović; Foto: MOS

Ožalošćenima se obratio i kapetan prve klase Miljan Radojević, komandir 3. padobranske čete, koji je rekao da je Ognjen sve pripadnike ove jedinice smatrao braćom, što je bilo obostrano.

„Dečak velikog srca, svojim osmehom je unosio vedrinu i pozitivnu energiju u 3. padobransku četu. Imao je mnogo zadataka koje je izvršavao besprekorno, od kojih je najvažniji bio – da bude dobar čovek“ – rekao je Radojević.

Sahrana desetara Ognjena Trajkovića biće obavljena danas od 15:00 časova, na Šapranačkom groblju u Vranju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci