fbpx
21.8 C
Vranje
utorak, 25.06.2024

Jelena Filipović Antić najbolja glumica na međunarodnom Teatar festu „Petar Kočić“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BANJALUKA / VRANJE – Jelena Filipović Antić, članica ansambla vranjskog Pozorišta „Bora Stanković“ (PBS), najbolja je glumica na upravo završenom Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci. Ona je nagrađena za ulogu u predstavi „Ništa nećemo zaboraviti“, u režiji Juga Đorđevića a u izvedbi vranjskog teatra.

Na ovom festivalu nagradu je osvojio i ansambl PBS, za scensku poetiku „Mladen Materić“, takođe za predstavu „Ništa nećemo zaboraviti“, saopštilo je PBS.

Kako je navedeno u odluci žirija o proglašenju najbolje glumice, „Jelena Filipović Antić je maestralno odigrala vrlo kompleksnu ulogu i plijenila glumačkom vještinom, nudeći nam veliki broj zanimljivih rješenja, te je, svojom snagom, nadahnula čitav ansambl ove sjajne predstave“.

PBS je osvojio još jednu nagradu na ovom festivalu u Banjaluci, budući da je nagrada za scensku poetiku „Mladen Materić“, po odluci žirija, pripala ansamblu PBS za predstavu „Ništa nećemo zaboraviti“.

„Reditelj i ansambl predstave ‘Ništa nećemo zaboraviti’ stvorili su maštovito, uzbudljivo i potresno sadejstvo niza pozorišnih elemenata: scenski pokret, muzika, svjetlo i zvuk i time su postigli specifičnu atmosferu ove predstave“, navedeno je u saopštenju.

Čitajte više:

Radar: Zaborav zločina uvek dovodi do njegovog ponavljanja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci