fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Objašnjenje: Zbog čega se podaci o COVID-19 u Vranju ne poklapaju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Razlog zbog čega postoji nepodudaranje podataka koji Zavod za javno zdravlje u Vranju objavljuje sa onima koje daje Ministarstvo zdravlja jeste što se su osobe nekada pozitivne dva puta, objasnio je epidemiolog Slađan Stanković za Južne vesti

Epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) iz Vranja rekao je da podaci ove institucije pokazuju da je u Surdulici zvanično 31 osoba obolela, Vladičinom Hanu 20, Bujanovcu 4, Preševu i Trgovištu po dvoje, a u Bosilegradu je u poslednja 24 časa potvrđen i prvi slučaj.

– Ukupno 13 ljudi je preminulo u okrugu – jedna osoba iz Trgovišta, jedna iz Bujanovca, dvoje iz Hana, 4 Surdulice i petoro iz Vranja, rekao je Stanković za Južne vesti.

Poslednji podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je u Vranu 57 obolelih, Surdulici 34, Preševu 3, Bosilegradu 2, a Stanković objašnava da je razlog tog nepodudaranja tih podataka sa podacima zavoda je to što je osoba nekad pozitivna dva puta.

Neko je pozitivan i po drugi put, pa onda i te brojke ulaze u statistiku Ministarstva i dolazi do mešanja. Mi uzimamo u obzir to što smo testirali u okrugu, ali i one koji su testirani u nekom drugom gradu, ali dok za njih ne dobijemo potvrdu to onda nije zvanično, rekao je Stanković za Južne vesti.

Stanković je i rekao da je poslednjih dana izlećeno i otpušteno iz bolnice oko 50 ljudi, a javljaju se i blaže kliničke slike i asimptomatski slučajevi i manji je priliv pacijenata u Pčinjskom okrugu. 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci