fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Objavljena imena lekara preminulih od korone, zvanično dvoje iz Vranja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Sindikat lekara i farmaceuta Srbije je na zvaničnoj Facebook stranici objavio spisak 37 lekara iz zdravstvenih ustanova širom Srbije, za koje je potvrđeno da su preminuli od posledica zaražavanja virusom COVID-19. Na spisku je dvoje lekara iz Vranja – specijalista interne medicine dr Svetislav Mišić i specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterologije dr Zvonimir Đorđević.

Spisak preminulih je objavljen uz poruku „Nećemo vas zaboraviti“ i na njemu su specijalisti različitih grana medicine: radiolozi, hirurzi, stomatolozi, pedijatri, urolozi, anesteziolozi, internisti, psihijatri itd. Još uvek ne postoji zvaničan podatak o preminulim medicinskim radnicama među tehničarima i ostalom osoblju u zdravstvenim ustanovama, te se pretpostavlja da je spisak duži.

Pored dvojice Lekara iz Vranja, iz ostalih gradova sa juga Srbije preminulo je još petoro: specijalista ginekologije sa akušerstvom dr Biljana Natić Ljumović, specijalista hirurgije dr Miodrag Lazić, specijalista radiologije dr Slavko Popović i specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije dr Aleksandar Janačković iz Niša, kao i specijalista infektolog dr Dušanka Živković iz Leskovca.

Najviše preminulih lekara u Beogradu

Na spisku Sindikata lekara i farmaceuta Srbije najviše je preminulih iz beogradskih zdravstvenih ustanova. Preminulo je 11 lekara: anesteziolog dr Božidar Mijomanović, doktor stomatologije dr Miroslav Jovanović, specijalista opšte hirurgije i subspecijalista vaskularne hirurgije Prof. dr Dragan Marković, specijalista radiologije KBC Zemun dr Aleksandra Cvijović, onkološki hirurg Prof dr Radan Džodić, specijalista fizikalne medicine dr Milan Mileusnić, specijalista pedijatrije dr Dragoslav Maksimović, specijalista interne medicine i subspecijalista pulmologije Doc dr Vladimir Žugić, specijalista pneumoftiziologije dr Branka Čabraja, specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije pukovnik profesor dr Radomir Matunović i gastroenterolog iz KBC Bežanijska Kosa dr Goran Nikolić.

Takođe, na spisku preminuluh je i članica Predsedništva sekcije za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva specijalista sudske medicine Prof dr Snežana Veljković, kao i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, specijalista opšte hirurgije dr Branislav Blažić.

Petoro lekara iz Vojvodine, troje iz Čačka

Prema informacijama Sindikata, od posledica zaražavanja virusom COVID-19 preminuli su doktori stomatologije dr Stanislav Ostojić, dr Aleksandra Šljuka i dr Danica Tokin iz Novog Sada, kao i ginekolog-akušer prim dr Dragan Rankov iz Kikinde. U Somboru je preminuo specijalista medicine rada dr Jovan Slavković.

Još dvanaestoro preminulih lekara je iz Pomoravskog i Rasinskog okruga, Srema, Timočke i Negotinske krajine, kao i troje lekara iz Čačka. U Ćupriji su preminuli specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterologije sa hepatologijom dr Svetlana Vukčević i specijalista urologije dr Goran Ivanković.

Bitku sa koronom izgubili su i specijalista interne medicine dr Miroslav Vasić i pulmolog dr Dragoslav Arsić iz Varvarina, kao i pedijatar dr Bojan Pecić iz Trstenika. Na spisku je i specijalista urgentne medicina iz Bora dr Snežana Živković, psijihatar Opšte bolnice Negotin dr Slobodan Kazaković kao i specijalista neuropsihijatrije i sudski veštak iz Zaječara Prim dr Milorad Ristić. Preminuo je i načelnik psihijatrije u Sremskoj Mitrovici, dr Anđelko Bačvanin.

U Čačku je od posledica zaražavanja preminulo troje lekara: doktor stomatologije dr Milorad Čeković, specijalista opšte medicine dr Mara Raketić i specijalista ortopedije dr Vojkan Šuluburić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci