fbpx
21.8 C
Vranje
utorak, 25.06.2024

Petrović nije ispunio obećanje: Ulica Milunke Savić i dalje u haosu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Iako je v. d. direktor JP „Novi dom“, Goran Petrović, u utorak, 28. maja, na konferenciji za medije stranke Srbija centar (SRCE), koja je bila održana u ulici Milunke Savić (bivša Moše Pijade), za Slobodnu reč rekao da će radovi u ovoj ulici (koja je raskopana od 16. aprila zbog izgradnje toplovoda, u delu od raskrsnice sa ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog do raskrsnice sa ulicom Jovana Jankovića Lunge) biti završeni „do kraja (prethodne; prim. aut.) sedmice“, odnosno najkasnije do 2. juna, to se nije dogodilo.

Da je v. d. direktor JP „Novi dom“ prekršio obećanje koje je dao u vidu izjave reporteru Slobodne reči, 28. maja, o završetku radova i kompletnoj rekonstrukciji – dakle, da ulica Milunke Savić bude asfaltirana, otvorena za saobraćaj i bezbedna za pešake i vozila, o čemu je Petroviću, nedvosmisleno, bilo postavljeno pitanje – pokazuju fotografije koje je novinar napravio u ovoj ulici u ponedeljak, 3. juna, preciznije: dan nakon što je, prema obećanju Petrovića, ona trebalo da bude, u potpunosti, sanirana i vraćena u pređašnje stanje.

„Je l’ vidite kako sam ja tu izjavu dao? Znači kanal će biti zatvoren do subote, to sam tada rekao na vaše pitanje“ – rekao je v. d. direktor JP „Novi dom“ u današnjoj izjavi za Slobodnu reč.

Na konstataciju novinara da je deo kanala, dubok oko dva metra, i dalje „otvoren“, odnosno da je kanal, na ukupno tri mesta duž narečene trase, obezbeđen samo narandžastom mrežom, Petrović je rekao da je „kanal ostavljen za priključak samo gde treba vrtić da stavimo, i to je posebno“.

„A na početku ulice se formira šahta. Ako na to mislite, kod Duvanske industrije (današnjeg BAT-a; prim. aut.)“ – rekao je Petrović.

Na podsećanje novinara da ga je, na pomenutoj konferenciji održanoj prošle sedmice, pitao, nedvosmisleno – do kada će kompletna ulica biti sanirana i bezbedna za sve učesnike u saobraćaju – Petrović je ponovio da je tada rekao da će „kanal biti zatvoren do subote“.

„E sad, ima procedura, i tad sam objašnjavao proceduru. Ali, ono što ste insistirali na onom kanalu kompletnom, on je sve zatvoren, i tamo, na kraju ulice, ponovo se pravi šahta. Tu je ostalo. E sad, traže se te tačke najniže, odnosno najbolje tačke za usaglašavanje, da nema padova velikih. I onda treba krak, koji dolazi iz medicinskog centra, koji ide dole prema Sportskoj sali, i ovo prema Milunke Savić, da se objedini i da se napravi u jednu nivelaciju dobru, i da se to poveže. I tada ćemo početi tu to raskopavanje i povezivanje, Znači, to sad spada u Lunge, ako ga tako gledate“ – objasnio je Petrović.

Sa konferencije za medije, prošle nedelje; Foto: Dušan Pešić / Slobodna reč

Insistirali smo na njegovoj pređašnjoj izjavi, i podsetili Petrovića da je rekao, najpre, da će „ova ulica do kraja (prethodne; prim. aut.) sedmice biti zatvorena“, a da se, potom, „ispravio“, rekavši da će „do subotu ovaj kanal biti zatvoren“ – a on je ostao pri tvrdnji da je rekao samo da će „do subote biti zatvoren kanal u potpunosti“.

„To odgovorno tvrdim. I ja sam lično dežurao, tri-četiri dana, od utorka ili ponedeljka, kad je bilo, i u subotu smo mi zvanično – dokle će tu biti šahta – sve zatvorili. Još u subotu smo radili negde do pola pet. Sad samo traže tačke, ovo što sam vam malopre objašnjavao, to da se uradi, a to pripada u Lunge“ – istakao je v. d. direktor vranjskog javnog preduzeća.

Petrović, u današnjoj izjavi, nije novinaru rekao konačan datum završetka radova i potpunog otvaranja ulice Milunke Savić za nesmetano odvijanje saobraćaja.

„Evo upravo idem na jedan sastanak, i sad hoću nešto da uradim, to me ne držite reč, sad prvi put kažem, za vas ekskluzivno. Idem da probam, ako ne radi ‘Čista Srbija’ da bude ponovo raskopavana ta ulica, tražiću da kompletno ulicu odradimo. Ne da ‘krpimo’ ovo gde smo mi kopali, nego kompletno, celom dužinom“ – rekao je Petrović.

A da li, prvo, morate da je „zakrpite“, kao „prvu pomoć“ do, eventualnog, „kompletnog presvlačenja“, upitali smo Petrovića.

„Ne, ne. Ako je kompletno ‘presvlačimo’, onda ćemo da grebemo i preostali asfalt, i onda novi sloj da se stavi“ – pojasnio je naš sagovornik.

Opet smo insistirali – zarad javnosti – da v. d. direktora JP „Novi dom“ kaže konkretan datum kao rok za završetak radova u ulici Milunke Savić.

„Sad idem da vidim da li će da mi to odobre, da vidim koja dozvola treba za to, i da je napravimo kako treba. Upravo hodam i idem prema gradu, ovo je iz prve ruke što vam kažem“ – opet je bio nedorečen Petrović.

Iako je saniran središnji deo ulice Milunke Savić, koji je bio raskopan za potrebe kanala koji se protezao po sredini ove saobraćajnice, čitavom njenom dužinom – odnosno od raskrsnice sa Kralja Stefana Prvovenčanog, na jednoj, i Jovana Jankovića Lunge, na drugoj strani – i dalje vozači automobila imaju poteškoća, jer neki od njih ne žele točkovima da pređu preko „centralnog“ kanala, sveže utabanog, ali ne potpuno iznivelisanog sa nivoom postojećeg asfalta.

U momentima dok je, 3. juna u večernjim satima, reporter Slobodne reči pravio fotografije koje ilustruju da je ulica Milunke Savić i dalje nebezbedna – i za vozila i za pešake, a treba podsetiti da se u njoj nalazi i vrtić – primetio je da vozači nekoliko automobila (idući iz smera Sportsko-rekreativnog centra ka drugom kraju ulice, raskrsnici kod BAT-a) desnim točkovima, sa namerom, voze po trotoaru kako ne bi prešli preko tog „centralnog“ kanala, koji je sada zatrpan (što je dokumentovao i fotografijama).

Čitajte više:

Ne može čovek ni da se napije ko čovek

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci