fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

„Pozorište bez publike, nije pozorište“ – Počinju jubilarni Borini pozorišni dani

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Predstavom Travnička hronika Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Narodnog pozorišta u Somboru sutra počinju jubilarni 40. Borini pozorišni dani. Selektor festivala Slobodan Savić je pored ove predstave odabrao komad Kaligula Narodnog pozorišta iz Beograda, Seljačka opera Novosadskog i Segedinskog pozorišta, kao i predstavu Pasivno pušenje, iz produkcije beogradskog Zvezdara teatra.

U okviru pratećeg programa 40. Borinih pozorišnih dana, publika će moći da pogleda izložbu slika pod nazivom Pozorište u fotografskoj umetnosti Sterijinog pozorja, promociju romana Crna ptica mlade dramaturškinje iz Vranja Aleksandre Jovanović, kao i dečiju predstavu vranjskog teatra Čarobnjak iz Oza.

Prema rečima umetničkog direktora pozorišta Bojana Jovanovića, ovogodišnji slogan festivala Sadašnje u prošlosti proizašao je iz samog programa.

„Veoma je važno da se festival održi u ovom trenutku pa čak i sa smanjenim brojem publike, jer pozorište bez publike, nije pozorište“ – rekao je Jovanović i dodao da je program „malo skraćen“ jer se na Borine pozorišne dane nadovezuje Festival profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci