fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Rodi me, majko, da budem član SNS-a

Odabrani članci

Mišljenja objavljena u autorskoj rubrici Beleška ne predstavljaju stavove redakcije portala Slobodna reč.

Ko o čemu, ja o aforizmima. „Za one koji se slabo snalaze u knjigama, uvedene su partijske knjižice“, duhovito beleži Petar Lazić.

A sada ide priča: krajem februara prošle godine, pri MUP Srbije osnovana je Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine. Inspektori ove jedinice nalaze se danas u svih 27 policijskih uprava u zemlji od kojih je jedna u Vranju.

Prijatelj mi je onda javio da je utabanim stazama SNS na to mestu u Vranju došao izvesni Ivan Kostić, koji je rođen i živi u Surdulici, a da je njegov slučaj baš pikantan.

Kada sam prikupio neophodne podatke, dolazim do broja telefona inspektora, zovem ga i nudim da razgovaramo na tu temu. Kostić je ponudu odbio.

Istoga dana popodne, iz Nemačke(!) me zove uticajna javna ličnost iz Vranja (rođena u Surdulici), s molbom da inspektora Kostića ostavim na miru. Tako, dakle?

Onda saznajem: Ivana Kostića iz Surdulice, inspektora za ekologiju PU Vranje, poznaje uzak krug ljudi. Ali, Ivana Kostića kafanskog pevača i lokalnu estradnu zvezdu iz Surdulice, poznaje širok auditorij.

No, ne lezi vraže, poznat je još po nečemu što je za ovu priču jako bitno: Ivan je rođeni brat Igora Kostića, predsednika surduličkog odbora SNS, inače direktora tamošnje Elektro distribucije.

I šta sada? Pa nije fer – jedan brat tako ugledna politička i društvena zvezda, a drugi em kafanski pevač, em čovek bez jednog dana radnog staža.

Zato Ivan brže-bolje, 2017. godine u Novom Sadu završava „Pravni fakultet za privredu i pravosuđe“.

Onda je, jednog lepog dana, Ivana ogrejalo sunce – SNS bratija ga je uhlebila u Opštu službu Policijske stanice u Vladičinom Hanu. Čovek se pošteno nije ni zagrejao na prvom radnom mestu, a MUP Srbije raspisuje konkurs za kriminalističkog inspektora za suzbijanje ekološkog kriminala Policijske uprave u Vranju.

Na putu do tog radnog mesta iz snova isprečila se jedna zakonska sitnica – provera elementarnog znanja iz ekologije: Kostić je tri puta polagao i tri puta padao!

„Ma, kakva provera, kakve gluposti, kada je to naše radno mesto“ – rekoše brat Igor i bratija iz policije I. T. i B. A oba iz Surdulice.

Da skratimo ovu dosadnu priču: Ivan Kostić je danas kriminalistički inspektor za ekologiju Policijske uprave u Vranju, a uporedo i – kafanska zvezda. Kada ima knjižicu SNS, ovaj naš „stručnjak“ opše prakse nema potrebu da brine o zaštiti prirode, reka i planina, ili da se sekira o našoj potrebi da generacijama ostavimo zdravu životnu sredinu.

U tom duhu završiću krasnim aforizmom Petra Lazića: „Za one koji se slabo snalaze u knjigama, uvedene su partijske knjižice“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci