fbpx
21.8 C
Vranje
utorak, 25.06.2024

Sređivanje stolica u gradskoj Skupštini košta 10.000 evra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U toku je sređivanje velike sale Skupštine grada Vranja o trošku građanki i građana, a samo za presvlačenje i tapaciranje stolica izdvojeno je blizu 10.000 evra sa PDV-om, pokazuju podaci iz Registra ugovora na Portalu javnih nabavki (PJN). Koliko će ukupno koštati renoviranje sale javnosti još uvek nije poznato. U poslednja dva meseca, Gradska uprava kupila je televizor od 2.400 evra i etison od oko 4.000 evra, ali nije zvanično potvrđeno da se ove nabavke tiču opremanja Skupštine.

Gradska uprava Grada Vranja sklopila je, 2. aprila ove godine, ugovor br. 404-4-34/2024-07/1 sa beogradskom firmom MODESTA ITALY DESIGN DOO, a predmet nabavke je „Usluga presvlačenja i tapaciranja stolica Skupštinske sale“, u vrednosti od 982.000 dinara bez PDV-a, odnosno 1.178.000 dinara sa PDV-om.

Zbog radova u sali je prethodna sednica Skupštine grada bila održana u sali Pozorišta „Bora Stanković“, a još uvek nema zvaničnih informacija o tome da li su radovi završeni i gde će odbornici zasedati kada predsednica Skupštine grada, Zorica Jović, sazove narednu sednicu.

O renoviranju skupštinske sale, izvođačima, nabavkama i ukupnim troškovima, na zvaničnom gradskom sajtu gotovo da nema ikakvih informacija, niti se o ovom pitanju rukovodsto javno oglašavalo.

U međuvremenu se pojavila i informacija da je deo posla renoviranja skupštinske sale dobila firma supruge rukovodioca za inspekcijske poslove, člana vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Ovo je na svom Facebook profilu objavio odbornik u Skupštini grada i narodni poslanik, Slobodan Petrović, iz Gradskog odbora Srbija Centra (SRCE):

„Da li je firma Melani Sofa OM d.o.o. Vranje vlasnice Violete Antanasijević, supruge Bobana Antanasijevića (SNS), rukovodioca za inspekcijske poslove, dobila deo posla renoviranja skupštinske sale? Predsednica skupštine, Zorica Jović (SNS), moraće odbornicima, a verovatno i organima gonjenja da odgovori koliko građane Vranja košta taj burazersko-naprednjački poduhvat i da li je bio u skladu sa zakonom?“ – naveo je on.

Sumnju dodatno među opozicionim odbornicima budi podatak da su, navodno, u sali viđeni radnici pomenute firme iz Vranja, a ne iz Beograda.

Koliko se može pronaći u lokalnim medijima, u poslednjih pet godina, vlast je nekoliko puta bavila rekonstrukcijom skupštinske sale, najviše tokom 2018. i 2019. godine.

Tadašnji predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković, prema pisanju portala OK Radio, avgusta 2018. godine najavio je rekonstrukciju sale koja će koštati oko 6 miliona dinara, a istakao je da su prioritet zamena krovnog pokrivača, potkrovna konstrukcija, izolacija i grejni sistem.

Godinu dana kasnije, oktobra 2019. godine, prema pisanju portala Vranje News, Tričković je govorio o ulaganju od 5 miliona dinara, kada je najavljivao digitalizaciju, odnosno obezbeđivanje takozvanih „glasačkih jedinica“ za odbornike.

Televizor i etison od 6.000 evra

U poslednja dva meseca Gradska uprava kupila je televizor od 2.400 evra i etison koji je koštao oko 4.000 evra, ali nije zvanično potvrđeno da se ove nabavke tiču opremanja Skupštine.

Radi se o velikom led televizoru dijagonale 98 inča (oko 2,5 metara), koju je GU kupila od firme GIGATRON, po ceni od 234.998,33 dinara bez PDV-a, odnosno 281.998,00 sa PDV-om, i o etisonu od 385.604,27 dinara bez PDV-a, odnosno 462.725,12 sa PDV-om, kupljenom od firme DOMUS ENTERIJERI DOO LAĆARAK.

Novinari portala Slobodna reč poslali su četvrtak, 6. juna, na zvanične adrese predsednice i sekretarice Skupštine, kao i načelnika Gradske uprave, upit o rekonstrukciji i gore iznetim detaljima, a odgovor ćemo preneti u najskorijem mogućem roku.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci