fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Tužilaštvo: Bez krivičnog postupka protiv lidera Srpske desnice

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

ŠABAC – Na osnivanju odbora Srpske desnice u Šapcu početkom novembra prošle godine, lider ove stranke, Miša Vacić koji je u prošlosti osuđivan zbog „ekstremističkih stavova i postupaka, nedozvoljenog nošenja oružja i sprečavanja službenih lica u vršenju dužnosti“ zapretio je aktuelnom gradonačelniku ovog grada Nebojši Zelenoviću da će „kao Austrougari završiti u Drini“ i da će „biti izložen da bi bio pljuvan svakog dana“.

FoNet danas prenosi da je Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Šapcu odlučilo da ne pokreće krivični postupak protiv Vacića zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. OJT je pokrenulo predistražni postupak, tražeći od policije obaveštenja šta se dogodilo te večeri, a više od pola godine kasnije odustalo je od krivičnog gonjenja.

Prema pisanju portala Istinomer, pre nego što je postao predsednik Srpske desnice, Miša Vacić je privukao pažnju srpskoj javnosti 2017. godine tokom gostovanja na emisiji N1, kada je, prema pisanju Danasaprecizirao je da mu još nije istakla uslovna zatvorska kazna od sedam meseci“ i govorio je o svom angažmanu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. U januaru iste godine je u vozu za Kosovo koji je bio oslikan srpskim simbolima delio vizitkarte na kojima je pisalo Republika Srbija, Vlada, Kancelarija za Kosovo i Metohiju – Miša Vacić, savetnik direktora. Nakon ove emisije na N1, istog dana, Kancelarija je raskinula ugovor s njim zbog „povrede radne discipline i internih pravila službe„. U saopštenju je stojalo da je Vacić u periodu od dva meseca, više puta bez saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja Marka Đurića, samovoljno koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio i radnu disciplinu i interna pravila službe.

U januaru 2018. Vacić je osnovao Srpsku desnicu i postao njen predsednik. Prvi put je ova stranka dobila odborničko mesto u nekoj od opština u Srbiji kada je u Medveđi na lokalnim izborima Srpska desnica osvojila 6,5 odsto glasova. U izdanju Blica od 10. septembra 2019. godine izašao je tekst o ovim izborima, gde se navodi da su održavanje obeležile „vrlo diskutabilne predizborne radnje predstavnika Srpske desnice„.

„Najviše pažnje javnosti privuklo je prisustvo članova ove stranke u prostorijama gde se štampaju izborni listići, kao i objavljivanje snimaka celog ovog procesa na društvenim mrežama.“ – stoji u tekstu Blica.

Kako dalje stoji u tekstu, Vacić je nekoliko dana pre održavanja izbora na društvenim mrežama podelio niz „skandaloznih“ snimaka na kojima je obelodanio spiskove korisnika narodne kuhinje u Medveđi, kao i štampanje listića za predstojeće izbore u toj opštini.

Na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Vranja, gradski odbor Srpske desnice, odnosno Grupa građana Srpska desnica Vranje osvojila je 13 odborničkih mandata.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci