fbpx
26.4 C
Vranje
nedelja, 23.06.2024

Uručena najviša gradska priznanja „31. januar“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U Pozorištu ,,Bora Stanković“ održana je svečana akademija na kojoj su uručena јavna priznanja „31. januar“ zaslužnim pojedincima i kolektivima, povodom obeležavanja Dana grada i 146. гodišnjice od oslobođenja Vranja od Turaka.

Specijalno javno priznanje „31. januar“, za izuzetne dugogodišnje rezultate i dostignuća u oblasti naučnog stvaralaštva, dodeljeno je Čedomiru Miniću iz Vranja, učitelju u penziji, piscu, uredniku, osnivaču Muzeja učiteljstva u Vranju, u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara.

Javno priznanje „31. januar“, u vidu diploma, dodeljeno je – Novak Đoković fondaciji sa sedištem u Beogradu, zbog izuzetnih rezultata u razvoju i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja, inkluzije i osavremenjivanju vaspitno-obrazovne prakse; potom „DHC Inženjeringu doo“ iz Beograda, u oblasti privrede i privatnog preduzetništva, za izradu i uspešnu realizaciju razvojnih projekata, kao i Privrednom društvu za proizvodnju nameštaja i promet roba na veliko i malo „Dodić“ doo Stropsko Vranje, u oblasti privrede i privatnog preduzetništva, za trend rasta proizvodnje i usluga, uvođenje novih tehnologija i modernizacije procesa proizvodnje.

Javno priznanje „31. januar“, u vidu diplome i novčanog iznosa od 50.000 dinara, dodeljno je fizičkim licima – Miodragu Đorđeviću iz Vranja, nastavniku fizike u penziji i starešini Odreda izviđača „Sima Pogačarević“ iz Vranja, za izuzetne rezultate u ostvarivanju vaspitnog i obrazovnog rada; Draganu Kostiću, dugogodišnjem radniku  kompanije „Simpo“ iz Vranja, poslovođi hotela „Simpo“ na Pržaru, za izuzetne ostvarene rezultate rada; i Miletu Kostiću, piscu, stvaraocu i osnivaču Udruženja književnika Grada Vranja, za izdata dela, dostignuća u oblasti kulture, odnosno naučnog i umetničkog stvaralaštva.

U ime nagrađenih zahvalio se Čedomir Minić, dobitnik specijalnog javnog priznanja „31. januar“. Svečanoj akademiji prisustvovao je veliki broj zvanica iz javnog života Vranja, kao i delegacije gradova i opština sa kojima Vranje uspešno sarađuje. Na svečanosti je prikazan promo-film o Vranju. U umetničkom delu programa nastupili su Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, saradnici ovog ansambla Marijana Radosavljević, Biljana Vasiljević Mitrović, Dragan Milovanović i vokalni solista iz Vranja Đorđe Popović Popa.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci