fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Milenković: Saučešće porodicama, veoma težak period za Vranje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradonačelnik dr Slobodan Milenković obratio se video porukom na zvaničnom profilu Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja, izjavio je saučešće porodicama osoba koje su preminule od posledica zaraze virusom COVID-19 i stakao da grad prolazi kroz „veoma težak period“.

Prema njegovim rečima, Vranje se suočava sa velikim brojem zaraženih, ali i preminulih, a zdravstveni sistem trpi veliki pritisak, posebno Anti-tuberkulozni dispanzer (ATD) koji je „kovid“ ambulanta.

„Od ukupnog broja pregledanih pacijenata, polovina je bila sa upalom pluća“ – rekao je Milenković.

Dodao je da postoji izuzetno veliki pritisak na zdravstvene radnike i apelovao na sugrađane da poštuju epidemiološke mere, ali i da je uveren da će nadležni u narednom periodu uspeti da situaciju stave pod kontrolu i da „ćemo izaći iz ove pošasti sa što manje posledica“.
„Ponoviću apel svim našim sugrađanima, svim Vranjancima, da i u narednom periodu budu odgovorni, disciplinovani i ozbiljno shvate ovu situaciju“ – istakao je gradonačelnik.
Stanje u vranjskim bolnicama – rad u „ne-kovid“ bolnici sveden na minimum
Prema poslednjim informacijama saopštenim na konferenciji za medije, direktorka Zdravstvenog centra (ZC), rekla je da je trenutno u vranjskim „kovid“ bolnicama na lečenju ukupno 157 pacijenata, što je za 40 više u odnosu na ponedeljak, kao i da se u novoj, četvrtoj „kovid“ bolnici nalaze pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom. Do sada je u vranjskom ZC obolelo medicinskih radnika, odnosno 7 lekara i 13 medicinskih tehničara. U Vranju među hospitalizovanima nema dece. U izjavi za portal Vranje News, upravnik vranjske Bolnice Nikola Popović naglasio je da su u ZC povučeni svi lekari sa specijalizacije, u rad kovid bolnica su uključeni svi specijalisti sa internog, ORL odeljenja i lekari iz Službe anestezije. „Proces rada u ne-kovid bolnici biće sveden na minimum odnosno radiće se samo hitni slučajevi i onkološki pacijenti“ – rekao je Popović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci