fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

„Zabranjena podela lekova, šećera, ulja i brašna“: Agencija za sprečavanje korupcije podseća šta sve nije dozvoljeno u kampanji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) podseća političke subjekte koji učestvuju u izbornoj kampanji na to da je u toku izborne kampanje političkim subjektima zabranjeno finansiranje aktivnosti humanitarnog karaktera, navodi se na Instagram stranici ASK.

Kako se navodi, zaranjeno je organizovanje (i plaćanje) lekarskih pregleda, podela lekova, medicinskih sredstava i aparata i slično, podela promotivnog materijala u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama (poput brašna, ulja, šećera i slično), podela paketa sa osnovnim higijenskim priborom (toalet papir, deterdžent, hemijska sredstva za održavanje higijene i slično).

AKS navodi i da politički subjekt,i u toku izborne kampanje, ne mogu da koriste javne resurse, uključujući službene prostorije, vozila, veb-sajtove i inventar državnih, pokrajinskih i lokalnih organa, javnih ustanova i javnih preduzeća.

„Ovi javni resursi se ne mogu koristiti ni u svrhe izrade promotivnih spotova političkih stranaka i njihovo objavljivanje“, navodi ASK.

Od navedenog jedini izuzetak predviđen zakonom je za javne funkcionere koji koriste javne resurse, radi zaštite lične bezbednosti, ukoliko je to posebno uređeno propisima iz te oblasti ili odlukom službi koje se staraju o bezbednosti funkcionera, piše u saopštenju na Instagram stranici ASK-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci