fbpx
24.3 C
Vranje
petak, 19.07.2024

Agencija FoNet slavi 30. rođendan!

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Novinska agencija FoNet danas navršava 30 godina postojanja i rada, kao najstarija aktivna privatna i nezavisna agencija u Srbiji, koja radi u skladu sa standardima profesionalnog i nepristrasnog novinarstva.

Agencija je 7.februara 1994. godine u Beogradu počela rad u uslovima ratova u regionu, monopola režimskih medija i različitih vidova represije kojima su, tokom poslednje decenije 20.veka, bili izloženi nedržavni mediji u Srbiji.

Od prvog dana, FoNet medijima i javnosti emituje istinite, profesionalne i nepristrasne medijske sadržaje o događajima u zemlji, regionu i svetu.

Čista, pouzdana i jasna vest, zasnovana na činjenicama, bez uticaja sa bilo koje strane, tekovina je 30 godina rada FoNeta, koji je delio i deli sudbinu većine domaćih medija sa nezavisnom uređivačkom politikom.

Posle promena 2000.godine, FoNet radi i nastoji da se razvija, uprkos svim problemima postkonfliktnog društva u tranziciji i posledicama dugotrajne krize, koja je teško pogodila i medijsku sferu.

Suočen sa pogoršanjem stanja u oblasti slobode izražavanja i slobode medija, naročito proteklih godina, FoNet radi u neregularnim uslovima, ali ne odstupa od nezavisne, profesionalne i odgovorne uređivačke politike.

U četvrtu deceniju FoNet ulazi poslovno i produkcijski ojačan, sa novim vizuelnim identitetom, tehnološki modernizovan, sa inovativnim agencijskim sadržajima i medijskim uslugama.

U okviru ambicioznog programa sveobuhvatne reorganizacije i modernizacije, FoNet nastoji da osigura dugoročnu produkcijsku i poslovnu stabilnost i poveća kvalitet i raznovrsnost medijske ponude.

Time i da ojača uticaj u javnoj sferi i tržišni udeo, uprkos preprekama i diskriminaciji, kojima su izloženi svi oni mediji, među njima i FoNet, sa nezavisnom uređivačkom politikom, zasnovanom na najboljim profesinalnim i etičkim standardima.

FoNet je razvio jasno uobličenu i prepoznatljivu multimedijalnu i mujltiplatform agencijsku produkciju, koja obuhvata klasične servise vesti, pisani, tonski, foto i video, ali i specijalizovane TV formate.

Agencija nastavlja uspešnu saradnju sa velikim brojem elektronskih, pisanih i onlajn medija, institucija i organizacija u Srbiji, regionu i svetu.

Autori vesti, izveštaja, fotografija, video klipova i televizijskih formata FoNeta su urednici, novinari, fotoreporteri i snimatelji agencije u Beogradu, dopisnici i saradnici u Srbiji, regionu i inostranstvu.

FoNet izražava podršku i solidarnost sa svim medijima i novinarima, organizacijama i javnim ličnostima, koji su zbog svog profesionalnog rada ili kritičkih stavova izloženi napadima, pretnjama, pritiscima, kampanjama ili diskreditaciji bilo koje vrste.

Pridružuje se i osudama govora mržnje na medijskoj i javnoj sceni, odlučan da i ubuduće radi u interesu istinitog i poštenog informisanja građana i građanki Srbije.

FoNet je član Asocijacije medija i Asocijacije medija Jugoistočne Evrope (SEEMO).

FoNet prihvata i pridržava se principa koje propisuju Međunarodna federacija novinara (IFJ), Kodeks Asocijacije medija, Kodeks novinara Srbije i priznaje nadležnost Saveta za štampu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci