fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Breskvica, Stefan Zdravković Princ, Neverne bebe i Dejan Matić na „Danima Vranja“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Među izvođačima na ovogodišnjoj manifestaciji Dani Vranja, koja će se održati od 26. do 30. avgusta, su pevačica Breskvica, bend Neverne Bebe, folk pevač Dejan Matić i Stefan Zdravković (Princ od Vranje), saopšteno je iz Gradske službe za odnose sa javnošću.

Prvog dana, u subotu, 26. avgusta, u Gradskom parku će biti otvoreni Sajam knjiga, Etno bazar i Letnji atelje Narodnog univerziteta, uz izložbu slika grupe vranjskih autora.

Od 17 časova će u sali OKCE biti organizovana multimedijalna radionica Kancelarije za mlade, a od 17:30 defile folklornih ansambala i prijem u Gradskoj upravi. Potom će od 19 časova u Gradskom parku biti nastavljen program, otvaranjem Međunarodne smotre folklora, nakon čega će nastupiti ansambl Moresca nuova iz Italije.

Drugog dana će najpre biti održan Planinarski maraton od Barelića do Lepčinca, a u popodnevnim časovima će u Gradskom parku biti otvorena izložba „Poznati Vranjanci“, a od 18 časova prezentacija monografije „Ukusi juga“ i gastronomije vranjskog kraja.

Na centralnoj bini, na parkingu kod Robne pijace, uveče će nastupiti Stefan Zdravković (Princ od Vranje), a nakon njega i lokalni bend Jolly Jumper.

U ponedeljak, 28. avgusta, u Gradskom parku će od 10 do 12 sati biti održana radionica Škole animiranog filma, a u popodnevnim satima i izložba proizvođača, vina, meda i rakije, kao i starih zanata.

Na centralnoj bini će od 20 časova nastupiti najpre duvački orkestri, a od 22 sata će nastupiti Breskvica.

Četvrtog dana manifestacije će u Gradskom parku od 10 do 12 časova biti održana radionica Kulturno-obrazovnog centra, a od 10 sati će na Sportskom centru biti održan Otvoreni turnir u tenisu. Od 16 do 20 časova biće održana izložba oldtajmera i defile bajkera, a za vreme ovog događaja će svirati lokalni bend „Vrač“.

Od 19 časova će u Gradskom parku piti održano književno veče, a od 21 sat na centralnoj bni nastupiće Dejan Matić.

Poslednjeg dana manifestacije će od 17 časova na šetalištu u glavnoj ulici biti održan Javni čas zdravlja i nastup plesnog kluba „Ilusion dance“.

„Od 19 sati u Gradskom parku predvišeno je još jedno književno druženje, a sat kasnije i performans Dolazak Mitketa i Koštane koji će biti uvertira za nadmetanje u humorističkom pripovedanju pod nazivom U Vranje nema laganje“ – saopšteno je iz Press službe.

Te večeri će na glavnoj bini biti koncert benda Neverne Bebe.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj Grad Vranje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci