fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

„Da se mladi upoznaju sa specifičnostima svog kraja“: Bujanovac dobio interkulturalnu mapu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC – U gradskom parku u Bujanovcu juče je zvanično otkrivena interkulturalna mapa ove opštine, nastala kao rezultat projekta „Znanjem do upoznavanja“. Ova mapa dizajnirana je sa ciljem razvijanja interkulturalnog dijaloga kod mladih sa različitim stepenom obrazovanja i iz različitih etničkih struktura, javljaju Bujanovačke.

Projekat je sprovela nevladina organizacija „Beyond“, uz podršku Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa.

„Naš tim je realizovao projekat ‘Znanjem do upoznavanja’ za mlade različitog stepena obrazovanja i etničke strukture u Bujanovcu. Cilj nam je bio razvijanje interkulturalnog dijaloga kod mladih, zbog čega smo organizovali radionice za srednjoškolce o mesnim zajednicama u Bujanovcu i njihovim kulturnim specifičnostima. Na osnovu toga je dizajnirana ova mapa sa karakteristikama mesnih zajednica“, istakla je Jelena Ranđelović iz organizacije „Beyond“.

U radionicama su učestvovali učenici srednjih škola „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“ u Bujanovcu.

„Bujanovac je razuđena opština i mnogi mladi se međusobno ne poznaju, a ne poznaju ni kulturne karakteristike mesta iz kojih dolaze i u kojima žive. Ovo je bio način da se upoznaju sa specifičnostima svoga kraja, a i da se međusobno druže“, dodala je Ranđelović.

Osim nje, u realizaciji ovog projekta učestvovali su i direktorka organizacije „Beyond“ Bukurije Borići, kao i Bujar Mustafa i Nedžad Borići koji je dizajnirao mapu.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci