fbpx
24.3 C
Vranje
petak, 19.07.2024

Diskusija o rodno osetljivom jeziku u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Misija OEBS u Srbiji, u saradnji sa Umetničkom produkcijskom grupom ShockART, organizuje promociju filma „Jezik i stvarnost“, kao i diskusiju o rodno osetljivom jeziku koja će uslediti nakon promocije. Skup će biti održan u utorak, 22. avgusta, od 12 do 15 sati, u velikoj sali Skupštine grada, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti, kao i nova Nacionalna strategija o rodnoj ravnopravnosti za period od 2021. do 2030. godine, po prvi put predviđaju upotrebu rodno senzitivnog i nediskriminatornog jezika u medijima i javnoj komunikaciji, koji će postati obavezan od 2024. godine.

U razgovoru o važnosti promovisanja rodno osetljivog jezika kao jednog aspekta borbe protiv diskriminacije i protiv nevidljivosti žena i ženskog rada u našem društvu, pored predstavnika i predstavnica javnih uprava i medija, učestvuje lingvistkinja i političarka mr Maja Sedlarević, bivša predsednica Skupštine Vojvodine. Razgovor moderira Maja Mićić, predstavnica odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Srbiji.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci