fbpx
12.4 C
Vranje
nedelja, 26.05.2024

Divan gest građana Srbije: Penzionerima danas po 20.000 dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Svim penzionerima u Srbiji će danas biti isplaćeno po 20.000 dinara, od novca građana Srbije, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Za oko milion i šest stotina hiljada naših najstarijih sugrađana građani Srbije uoči izbora 17. decembra, izdvajaju više od 33 milijarde dinara dodatne pomoći.

Novac će biti isplaćen preko PIO fonda i ovo je peta jednokratna pomoć građana penzionerima, u poslednje četiri godine. Iz Ministarstva je saopšteno da im je do sada pomognuto sa oko 650 evra pomoći u pet jednokratnih davanja i kroz jednokratne pomoći koje su od svih građana stizale ostalim kategorijama građana.

Stručnjaci iz Vlade Srbije su procenili da se u državnu kasu od građana slilo dovoljno novca da bi se u poslednje dve godine podigla prosečna penzija za 56,1 odsto.

Penzije će dodatno biti uvećane za 14,8 odsto, od 1. januara 2024. godine, otprilike tri nedelje nakon izbora 17. decembra.

Osim penzionerima, danas će biti isplaćeno po 20.000 dinara i korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Fonda za penzijsko i invalidskao osiguranje (PIO).

Pomoć će dobiti svi koji su pravo na penziju ili naknadu ostvarili zaključno sa 23. novembrom ove godine, odnosno do tog datuma su podneli zahtev za ostvarivanje prava.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci