fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Dodeljene subvencije za podsticaj zapošljavanja i samozapošljavanja, Grad Vranje i NSZ dali 11,7 miliona dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U sali Skupštine grada Vranja dodeljene su subvencije za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih lica.

U okviru mere o zapošljavanju nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih dodeljeno je 15 ugovora poslodavcima i upošljeno je 17 lica, od toga tri radnika sa invaliditetom, dok je u sklopu mere o dodeli subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica podržano 27 lica za pokretanje poslovnih aktivnosti.

Prisutnima se obratio Goran Živković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, i istakao da je „za obe mere vladalo veliko interesovanje“.

„Za ove namene, Grad je izdvojio 51,2 odsto sredstava, a NSZ 48,8 odsto, što je ukupno 11.700.000 dinara“, rekao je Živković.

Pomoćnik gradonačelnika Vranja, Milan Ilić, rekao je da je „posebno važna mera podrške samozapošljavanju, jer se na taj način podstiče preduzetništvo, dobre poslovne ideje i unapređuje lokalno poslovno okruženje“.

„U programskom periodu od 2022. do 2023, u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, merama poput stručne prakse, programa javnih radova, subvencijama za samozapošljavanje i zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, obuhvaćeno je 130 lica. Imajući u vidu i ostale mere aktivne politike zapošljavanja u pomenutom periodu, otvoreno je oko 200 novih radnih mesta“, istakao je Ilić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci