fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Dr Kon: Bilo je pritiska da se izbori održe, u smislu da se život odvija normalno

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Član republičkog Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon, u izjavi za Prvu koju prenosi N1 je rekao da je „postojao pritisak“, u smislu potrebe da se život odvija normalno, da se prošlonedeljni izbori održe, što je u datom trenutku bilo „epidemiološki nepovoljno“. Takođe, potvrdio je da će podneti ostavku u Kriznom štabu za borbu protiv virusa COVID-19 ukoliko bude predloženo da se zabrani kretanje građanima starijim od 65 godina, zato što je ocenio da su oni „najdisciplinovaniji deo populacije“. On je dodao da su izbori „bili regulisani na odgovarajući način“, da je „nemoguće organizovati takve događaje na apsolutno bezbedan način u ovom trenutku“, ali da su „stvoreni svi uslovi da budu provedeni na maksimalno bezbedan način“, kao i da on nije glasao jer smatra da njegov posao zahteva nestranačko opredeljenje.

O medijskim navodima da je Vlada Srbije prikrivala broj novozaraženih i preminulih od COVID-19, epidemiolog dodaje da je tu neophodno što pre razjasniti: „Kako će to izgledati i kako će to neko da tumači je nebitno. Sada je bitno vratiti se na istinu. Šta stoji u toj bazi treba da se razjasni„- naveo je dr Kon. Dodao je i da su priče da se laže o broju zaraženih neprihvatljive i da, u slučaju da se to dokaže, mora da se podnese ostavka.

Govoreći o samoj epidemiji dr Kon je rekao da se taj virus nije promenio, već se promenio potencijal za njegovo širenje, te da su podaci o imunitetu vrlo diskutabilni, odnosno da se ne može oceniti koliko će epidemija trajati.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci