fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Epidemiolog iz Tutina: Antivakseri zbunjuju narod, sistem zakazao

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

TUTIN – Revakcinacija stanovništva u Tutinu nije na zadovoljavajućem nivou, rekao je juče FoNetu epidemiolog dr Mithat Eminović.

Imamo dovoljno vakcina, ali tek nešto više od pet stotina građana smo vakcinisali drugom dozom. Kompleksan je to problem. Narod je zbunjen raznim informacijama, a ima i u ovim krajevima ima elemenata antivakcinalnog pokreta, bez naučne osnove“ – kaže dr Eminović.

On poručuje da je vakcina jedini način prekida širenja zaraze i pobede nad pandemijom.

Pandemiju ne možemo pobediti brzo i efikasno na drugi način osim kvalitetnom i masovnom vakcinacijom. Mi kao epidemiološka služba pri Domu zdravlja u Tutinu nismo ni nadležni niti u mogućnosti da vodimo širu kampanju u smislu povećanja broja pacijenata za vakcinaciju u slučaju epidemije“ – poručio je dr Eminović.

On je sugerisao da se u kampanju moraju uključiti „duštvene, političke, verske organizacije, pa i nevladine organizacije“.

Kompletno društvo treba da bude uključeno u kampanju vakcinancije, jer je to svima u interesu. Potpuno je zakazao sistem“ – smatra dr Eminović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci