fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

EWB: Nagrada Tanji Fajon za doprinos evropskim integracijama regiona

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Poslanica Evropskog parlamenta dobitnica je godišnje nagrade koju dodeljuje European Western Balkans, za doprinos evropskim integracijama regiona, prenosi N1. Kako je saopšteno iz EWB, nagrada joj se dodeljuje zbog „nepokolebljive posvećenosti evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana, uprkos rastućim izazovima, kao i zbog kontinuiranog predstavljanja vrednosti EU u regioni i principijelne promocije demokratije, slobode i tolerancije“. Prva ovakva nagrada uručena je 2019. godine Nikoli Dimitrovu, tadašnjem ministru spoljnih poslova Severne Makedonije, povodom pete godišnjice EWB.

Velika je čast i odgovornost da budem u mogućnosti da pružim podršku građanima zapadnog Balkana u njihovim težnjama za boljim životom, boljim regionom i jačom Evropom za sve. Nagrada je priznanje da se moj glas čuje“ – rekla je Tanja Fajon prilikom primanja nagrade.

Ona je dodala da u krizi izazvanoj širenjem koronavirusa, koja predstavlja izazov za sve, moramo još bolje zaštiti ono što nas povezuje.

Moramo zaštiti naše građane, njihova osnovna prava, naše demokratije, vladavinu prava. Moramo izgraditi jaču i ujedinjenu Evropu. Za svakoga. Zajedno“ – naglasila je Tanja Fajon.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci