fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Forum beogradskih gimnazija: Profesori da rade PCR testove bez čekanja

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Po modelu koji je zasad najizvesniji, nastava za srednjoškolce će se odvijati tako što će đaci biti podeljeni u dve grupe – jedna će pratiti onlajn nastavu, a druga ići u školu. Grupe će se smenjivati na nedeljnom nivou. Kad je reč o srednjim stručnim školama, u raspored će morati da se uvrsti i praksa, piše N1.

Ana Dimitrijević iz Foruma beogradskih gimnazija izjavila je za ovu medijsku kuću da je bilo rečeno da će školama biti data autonomija kako bi prilagodili nastavu svojim uslovima. Ukazuje da će nastavnici morati jedne nedelje da rade sa polovinom đaka u učionici, a drugoj polovini da daju materijale za nastavu od kuće.

Povrh svega postoje đaci koji imaju pravo da se izjasne da idu samo onlajn u školu, što je treća grupa đaka kojoj bi morali da dostavljamo materijale kako bi pratili nastavu redom“ – rekla je i dodala da sva ta tri nivoa iziskuju mnogo vremena.

Govoreći o zahtevima koje je Forum beogradskih gimnazija uputio resornom ministarstvu, Dimitrijević je podsetila da su tražili da imaju primat prilikom vakcinacije protiv sezonskog gripa, zatim PCR testiranje bez čekanja ako se kod nekoga pojave simptomi, kao i da starije kolege koje imaju hronične bolesti imaju mogućnost da se izjasne da rade samo od kuće.

Dobili smo od ministra pisani odgovor da se on saglasio u načelu sa svim našim zahtevima i da će dati preporuku za to što je predloženo“ – kaže Dimitrijević.

Naglašava da je neposredni kontakt učenika i nastavnika najbolji način da se nešto nauči, ali i da je fizička distanca, naročito u osnovnim školama, neostvariv cilj.

„Đacima koji tek upisuju srednju školu biće jako teško. Prvo, zato što se oni ne poznaju ni među sobom. A onda ne poznaju ni svoje profesore ni razrednog starešinu – šta zahtevaju, koji je način predavanja itd. Onlajn će biti komplikovano, ako bude kombinacija imaće mogućnost da razviju i to iskustvo. Njima je prelaz jako stresan, pogotovo u vanrednim okolnostima“ – kaže Dimitrijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci