fbpx
11 C
Vranje
četvrtak, 18.04.2024

GV: Vaučer od 12.000 dinara svakoj bebi rođenoj u 2023. godini

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici usvojili Odluku o utvrđivanju visine i vrste pomoći za svako novorođeno dete sa teritorije Grada Vranja, kojom predlažu da se roditeljima dece rođene tokom 2023. godine da vaučer u visini od 12.000 dinara.

Vaučer se može potrošiti isključivo na kupovinu bebi opreme, a članica GV Danijela Milosavljević podsetila je da je ovo praksa i prethodnih godina.

Većnici su, pored ove odluke, usvojili i Godišnje programe održavanja čistoće na površinama javne namene i održavanja javnih zelenih površina JKP Komrad, a odobrili su i Plan rada deponije Meteris za 2022. godinu.

Usvojen je i Tekst javnog poziva za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na porodičnim kućama u Vranju. Članovi GV su prihvatili i Izveštaj o realizaciji programa u oblasti sporta na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu, sa Finansijskim izveštajem, kao i Program rada Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja za 2023. godinu.

Pomenute odluke Gradskog veća biće prosleđene Skupštini, tj. odbornicima lokalnog parlamenta na konačno usvajanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci