fbpx
15 C
Vranje
utorak, 21.05.2024

Jović: Roditeljima prvaka po 7.000 dinara kada škole dostave spiskove

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Roditeljima dece koja 1. septembra polaze u prvi razred, biće uplaćeno po 7.000 dinara, potvrđeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Usvojen je Predlog odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji Grada Vranja, a prema rečima zamenice gradonačelnika Zorice Jović, odluka će biti realizovana odmah nakon dostavljanja spiskova učenika iz svih osnovnih škola.

Na pomenutoj sednici Gradskog veća, 150. po redu u aktuelnom sazivu, razmatran je i prihvaćen Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem Javne ustanove Turistička organizacija grada Vranja za 2022. godinu.

Članovi Gradskog veća su prihvatili i Tekst javnog poziva za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja, kao i Nacrt dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini za 2023. godinu.

Takođe, dato je zeleno svetlo na Tekst trilateralnog ugovora o korišćenju sredstava zajma, namenjenih realizaciji programa „Integrisano upravljanje čvrstim otpadom“. U pitanju je proširenje deponije Meteris, a nakon saglasnosti od strane Skupštine grada, ugovor će biti zaključen između republike, Komrada i Grada.

„Sredstva će biti korišćena u svrhu finansiranja investicionih mera i programa kojima se unapređuje sistem sakupljanja, separacije, tretmana i odlaganja komunalnog otpada na teritoriji grada“, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević, prenosi Gradska služba za odnose sa javnošću.

Dodatno, usvojen je i Nacrt odluke o usvajanju izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Aleksandrovačkog jezera, kao i Odluka o izmeni i dopuni odluke o socijalnoj zaštiti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci