fbpx
22.9 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Kafa skuplja od 1. jula, cene veće i do 20 odsto

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Firma Atlantik grupa, vlasnik brendova Donkafe, Grand, Bonito i C kafa, povećaće cenu kafe od 1. jula, za osam do 20 odsto, u zavisnosti od toga o kom brendu je reč, javljaju prestonički mediji.

Ranije je portal Nova ekonomija izvestio da je Atlantik grupa o ovome obavestila Komisiju za zaštitu konkurencije, te da je kao objašnjenje za poskupljenje navela „povećanje cene sirove kafe na svetskoj berzi“ uz napomenu da ta kompanija posluje „u okruženju visokih cena sirovina i usluga, a u slučaju kafe to je uglavnom usled slabije berbe, logističkih problema s pristizanjem brodova, male raspoloživosti kafe na spotu i involviranosti fondova na berzama“.

Osnivač i suvlasnik kompanije Gomex Goran Kovačević rekao je za Novu ekonomiju da smatra da kada je reč o maloprodajnoj ceni kafe, za krajnje potrošače, većina trgovaca neće menjati svoje marže, već da će na osnovnu cenu dodati postojeću maržu.

Kako podseća portal Nedeljnika Vreme, kompanija Atlantik je ranije bila povećala cenu kafe u decembru 2022. godine, i tada je povećanje bilo od 11 do 15 odsto, u zavisnosti od brenda. Prethodno je kompanija Štraus Adriatik, koju je Atlantik grupa preuzela u martu 2024. godine, povećala cene svojih brendova kafe za 15 do 20 odsto u avgustu 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci