fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Kurtović: Na raspolaganju smo Privremenom organu Albanskog nacionalnog veća

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog saopštilo je da će biti na raspolaganju Privremenom organu upravljanja Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine i dati mu punu podršku u njegovom radu.

Cilj nam je da albanska nacionalna zajednica ima funkcionalan predstavnički organ u periodu do izbora novog saziva Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine i da Privremeni organ upravljanja obavlja svoje poslove u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, rekao je državni sekretar Ministarstva Rejhan Kurtović posle sastanka u Bujanovcu.

Predsednik privremenog organa Ragmi Mustafi je u razgovoru istakao da, pošto Nacionalni savet albanske nacionalne manjine nije uspeo da se konstituiše putem direktnih izbora, važno je obezbediti da izborni proces u elektorskom sistemu bude pošten, demokratski i inkluzivan.

Ovaj izborni proces treba da bude transparentan, sa jasnim pravilima i procedurama koje su javno dostupne. Ovo se može postići kroz izgradnju poverenja u proces, što će osigurati da rezultati budu prihvaćeni kao legitimni, rekao je Mustafi, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci