fbpx
32.2 C
Vranje
sreda, 24.07.2024

Lokalni izbori 2020: Kamenovanje, asfaltiranje, volonteri većnici i Jeremićev „prst na čelo“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

Slobodna reč će svakog petka, uoči lokalnih izbora zakazanih za 21. jun objavljivati presek najbitnijih događaja tokom predizborne kampanje.

Ponedeljak, 8. jun: Zaključeno osam izbornih lista

Gradska izborna komisija proglasila je još dve izborne liste: Za Kraljevinu Srbiju – za Kraljevsko Vranje i Demokratska partija MakedonacaZa Bratstvo i jedinstvo. Time su zvanično zaključene liste kandidata za odbornike u Skupštini grada Vranja. Građani Vranja će birati odbornike odlučujući se za jednu od osam ponuđenih lista. Sve u vezi održavanja izbora ovde.

Utorak, 9. jun: „Desničarima“ kamenovan izlog

Iz gradskog odbora Srpske desnice saopštili su da je polomljen izlog prostorija u centru grada i da je policija izvršila uviđaj po pozivu članova. Članica Desnice Sanja Đorđević je ovo osudila i nazvala „sramnim“ i „divljačkim“ napadom, rekavši da se gradski odbor njene stranke ne zalaže na nasilje.

Sreda, 10. jun: Gradski odbor SNS obilazi asfaltirane seoske puteve

Funkcioneri Gro Srpske napredne stranke obišli su sela Toplac, Ćukovac, naselje Šamin dol i Aleksandrovac. „Upravo smo završili asfaltiranje puta u selu Toplac u dužini od 200 metara i širine 3 metra. Vrednost radova je milion i petsto hiljada dinara sa PDV-om.“ – rekao je potpretsednik GrO SNS u Vranju i odlazeći predsednik Opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, objasnivši izdvanjanje sredstava iz državnog budžeta za asfaltiranje lokalnih puteva.

Četvrtak, 11. jun: Palma: Većnici da volontiraju, Komunalna policija da se ukine

Marković je u popodnevnim časovima posetio Vranje i govorio na organizovanom skupu GrO Jedinstvena Srbija i dao podršku nosiocu liste kandidata za odbornike vranjske Skupštine Dejanu Maniću, koji je i na listi kandidata za poslanike Narodne skupštine. Obraćajući se okupljenima, Marković je rekao da će se njegova stranka u Vranju zalagali da gradski većnici i odbornici ne primaju platu već da volontiraju, da se ukine komunalna policija i „pauk“ vozila kako se „ne bi kažnjavao običan svet koji se bori da preživi„.

Petak, 12. jun: Vuk Jeremić i kampanja bojkota u Vranju: Prst na čelo

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić posetio je Vranje i poručio da se „grdno vara svako ko misli da se izlaskom na izbore 21. juna može nešto promeniti. Dodao je da je čuo o velikim problemima koje imaju građani Vranja i da „oni koji izađu na izbore daju glas da se ovakvo stanje u Srbiji produži“: „Treba staviti prst na čelo i dobro razmisliti da li za to valja glasati. Mi ćemu ovu situaciju jednog dana promeniti, ali na izborima koji će biti drugačije organizovani i ustrojeni“ – rekao je Jeremić na, kako prenosi portal Vranje News improvizovanoj konferenciji za medije u centru Vranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci