fbpx
28.9 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Maheri organizacije: Za dan otkazali Breskvicu, pa zakazali Amadeus

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nakon što su lokalni mediji preneli da je otkazan večerašnji koncert pevačice Anđele Ignjatović, koja nastupa pod pseudonimom Breskvica, Vranjski online magazin upravo javlja da su organizatori „Dana Vranja“, Turistička organizacija Vranje, za večeras zakazali nastup Amadeus benda.

Informaciju o otkazivanju koncerta u Vranju „bez argumentovanog opravdanja“, pevačica je podelila u priči na svom zvaničnom Instagram nalogu, dok na zvaničnim kanalima za informisanje građana Vranja o aktivnostima iza kojih stoje Grad, Gradska uprava i lokalne javne ustanove i preduzeća, nema ikakve zvanične informacije o tome.

Ipak, rukovodstvo Turističke organizacije obavestilo je, kako su preneli lokalni portali, „pojedine medije“, među kojima su RTV Vranje i TV Vranjska plus.

Kako su naveli u saopštenju, „proteklih dana je kod građana prisutna negativna klima kako u javnosti tako i na društvenim mrežama, gde se podigla medijska prašina povodom nastupa estradne umetnice Anđele Ignjatović, poznatije kao Breskvica“, te su, kako ističu, „da ne bi kulturno turističku manifestaciju Dani Vranja doveli u negativni kontekst“, doneli odluku da koncert otkažu, i to dan pre najavljenog nastupa.

Podsećamo, ovogodišnja manifestacija „Dani Vranja“ košta 6 miliona dinara (oko 51.300 evra), od čega se iz lokalnog budžeta izdvaja 4,4 miliona (oko 37.500 evra), a iz drugih izvora ostatak, potvrdio je za portal Slobodna reč Nenad Tasić, načelnik Odeljenja za budžet i finansije pri Gradskoj upravi Grada Vranja.

Međutim, cela organizacija i trošenje novca građana su, na neki način, sakriveni od očiju javnosti – nema podataka o javnoj nabavci, nema odgovora rukovodstva Turističke organizacije Grada Vranja (TOV), nema informacije o tome u ijednom od lokalnih medija koji dobijaju milione da informišu Vranjance.

„Dani Vranja“ trajaće pet dana, od 26. do 30. avgusta, a na ovoj manifestaciji trebalo je da nastupe četiri glavna izvođača – Stefan Zdravković (Princ od Vranje), Breskvica, Dejan Matić i bend Neverne bebe, uz prateći program. Ovi nastupi, zajedno sa celokupnim pratećim sadržajem, koštaju više od 51.000 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci