fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Milenković: Park će uskoro biti funkcionalan, vrtić u naselju Raška mora da sačeka

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Vanredno stanje usporilo je realizaciju komunalnog programa iz prethodne godine, kao i bitnih projekata poput rekonstrukcije Gradskog parka i ulice Bora Stanković, izgradnje Regionalnog centra za vanredne situacije i td. Gradonačelnik dr Slobodan Milenković je gostujući juče u emisiji Naš ambijent na RTV Vranje naglasio da se izgradnja kapitalnih projekata nastavlja i da će Gradski park uskoro biti „funkcionalan“ ali da će neki objekti zbog pogrešne procene stagnirati.

Procena stručnjaka je da će prihodi u budžetu grada ove godine biti manji za 300 miliona dinara ali će prema rečima Gradonačelnika komunalni program iz prethodne godine, ove godine biti završen. Objasnio je da su nadležni imali sastanak sa izvođačima radova da bi podstakli ubrzanje dinamike, kao i da se planira reprogram sa izvođačima kada je naplata u pitanju kako bi se procedura prilagodila aktuelnom stanju u budžetu.

„Već je završena trasa u selu Pavlovac. Crni Lug, Neradovac, Ribince i poljanički kraj će ove godine sigurno biti završeni“ – rekao je Milenković.

Objasnio je da se trenutno u gradu radi na više lokacija, intenzivno se gradi Regionalni centar za vanredne situacije, onda takozvani „ritejl park“ odnosno kompleks maloprodajnih objekata na otvorenom i počela je druga faza rekonstrukcije ulice Bora Stanković.

„Središnji deo se radi, a uskoro će se skinuti kocka i do Dunavske ulice.“ – kaže Gradonačelnik za RTV Vranje.

Dodaje da će prvi deo ulice biti asfaltiran nakon što se podloga adekvatno pripremi, a to podrazumeva završetak analiza „zbijenosti tla“, kao i da na tome radi nadzor i ne dozvoljava asfaltiranje još uvek. Nastavljena je i rekonstrukcija Gradskog parka koji će po rečima Milenkovića ubrzo biti „funkcionalan“, a kasnije će se raditi planirani ogradni zid.

„Biće potpuno završena ulica Narodnog heroja sa žutim behaton pločama i biće jedna od najlepših u gradu“ – ističe.

Neki projekti će stagnirati pa će se odužiti izgradnja vrtića u naselju Raška i stagniraće Zadružni dom u selu Dubnica jer je, kako kaže gradonačelnik, bilo loših predviđanja u tom projektu pa je potrebno još 10 miliona za završetak, ali će jedna ulica u selu biti asfaltirana.

„To su neki kapitalni projekti gde ćemo morati malo da povučemo ručnu“ – kaže Milenković.

Početkom leta će početi izgradnja još stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a planira se da u ovoj godini budu završeni putni pravci iz aktuelnog komunalnog programa – Ranutovac, Aleksandrovac, Suvi Dol, Soderce i Zlatokop.

Najavio je i planiranje rekonstrukcije Kosovske ulice, koja je ušla u program Puteva Srbije.

„Grad želi kompletnu rekonstrukciju te ulice“ – najavljuje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci