fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

„Muzeji za 10“ u Vranju: Besplatan ulaz na sve događaje

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Ovogodišnju Nacionalnu nedelju muzeja, koja se održava od 15. do 19. maja pratiće izložbe, radionice, promocije i projekcije. Kao i prethodnih godina, svoje programe imaće i muzeji u Nišu, Vranju, Leskovcu, Prokuplju i Vlasotincu, dok će ulaz biti besplatan.

Narodni muzej Vranje je i ove godine, osmi put po redu deo manifestacije „Muzeji za 10“, koja se realizuje u 40 gradova širom Srbije.

Tokom trajanja manifestacije posetioci u Vranju će biti u mogućnosti da pogledaju stalnu postavku Narodnog muzeja u Vranju a biće otvorena i Muzej kuća Bora Stanković svim posetiocima.

Otvaranje izložbe „Muzej ogledalo grada“ održaće se 16. maja od 12 časova u Galeriji Narodnog muzeja, u sklopu manifestacije.  Izložbu čine umetnička dela koja se nalaze u zbirci Savremene umetnosti, koji sadrže 30 do 40  dela renomiranih autora, stvorena u periodu od 1974. do 2019.godine.

Promocija kataloga „Vranjska gradska kuća s kraja 18. i početka 19. veka“, zakazana je za 18. maj od 12 časova u Narodnom muzeju, a od 18 časova u Muzej kući Bore Stankovića, gde je predviđeno prikazivanje TV drame „Bora pod okupacijom“.

Zadnjeg dana manifestacije, 19. maja od 12 časova u Muzej kući Bore Stankovića biće postavljena izložba „Koštana na sceni“ posvećena liku iz romana Koštana.

Radno vreme tokom manifestacije će prvog dana tj. ponedeljka biti od 8 do 15 časova, od utorka 16. maja do petka 19. maja biće od 8 do 20 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci