fbpx
32.4 C
Vranje
sreda, 24.07.2024

Na Kosovu 208 preminulih za mesec dana

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

PRIŠTINA – Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kosova, u poslednja 24 sata je od posledica bolesti COVID-19 preminulo 13 osoba, a od 3. jula do 3. avgusta je na teritoriji Kosova preminulo 208 lica, piše Radio Slobodna Evropa.

Registrovano je još 225 pozitivnih slučajeva od ukupno 477 testiranih uzoraka, pa ukupan broj inficiranih od početka epidemije iznosi 9.274. Izlečeno je 5.190 pacijenata tako da je 3.815 aktivnih slučajeva, prenosi RSE. Kako je navedeno, Kosovo već neko vreme beleži rekordan broj inficiranih korona virusom, kao i povećan broj smrtnih slučajeva.

Na snazi su i mere Vlade Kosova u cilju sprečavanja širenja korona virusa, kojima se predviđa ograničeno kretanje građana od 22:00 časova do 05:00 sati ujutru u opštinama sa velikim brojem inficiranih osoba, uključujući i Prištinu. U istom vremenskom periodu je na celoj teritoriji Kosova zabranjen i rad ugostiteljskih objekata, a jedna od mera je obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance od dva metra. Sprovođenje mera na Kosovu nadgleda sanitarna inspekcija uz pomoć Policije Kosova.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci