fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Na vodnoj jedinici Južna Morava-Vranje proglašena vanredna odbrana od poplava

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – U skladu sa trenutnom hidrološkom situacijom, vanredna odbrana od poplava proglašena je na devet vodnih jedinica u Srbiji, među kojima su tri na Južnoj Moravi – Aleksinac, Leskovac i Vranje, saopšteno je juče iz „Srbijavode“.

Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ u odgovoru novinarima Insajdera o trenutnoj situaciji na rekama u zemlji navodi da je vanredna odbrana proglašena na skledećim vodnim jedinicama: „Južna Morava-Leskovac“, „Južna Morava-Vranje“, „Južna Morava-Aleksinac“, „Lepenica-Kragujevac“, „Ibar-Kraljevo, Novi Pazar“, „Zapadna Morava-Kruševac“, „Kolubara-Valjevo“, „Drina-Loznica“ i „Jasenica-Smederevska Palanka“.

Redovna odbrana od poplava proglašena je na Vodnoj jedinici „Ibar-Kraljevo, Novi Pazar“ i „Mlava i Pek-Petrovac“.

Dodaju da su ekipe „Srbijavode“ na terenu i zajedno sa Sektorom za vanredne situacije i lokalnim samoupravama sprovode sve mere kako bi se zaštitili svi građani i imovina na ugroženim lokacijama.

Oni objašnjavaju da je u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorloškog zavoda koji je najavio padavine u zoni Zaječara i Braničevskog okruga poslato ljudstvo i mehanizacija kako bi se preuzele sve neophodne mere u cilju, kako kažu, sprečavanja plavljenja i ublažavanja posledica, javlja Insajder.

Ekipe JVP „Srbijavode“ sa nadležnim vodoprivrednim preduzećima, Sektorom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u koordinaciji sa lokalnim samoupravama će biti na terenu i preventivno reagovati u skladu sa najavama i upozorenjima RHMZ-a, navodi se u odgovoru.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci