fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Nedeljnik „Vreme“ poziva na tribinu o slobodi medija i mišljenja u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nedeljnik „Vreme“ poziva na tribinu „Sloboda medija i mišljenja na udaru lokalnih moćnika i nasilnika“ koja će se održati u ponedeljak, 20. marta sa početkom u 15 časova u kafeu „No comment“ koji je poslovao u sklopu „Ok radija“.

„Ok Radio“ je kako se navodi u pozivu na meti napada i pretnji lokalnog moćnika. Napadi su eskalirali uništavanjem imovine ovog glasila, te drugim oblicima nasilja – izgradnjom nelegalnog objekta koji je poslovni prostor medija učinio praktično neupotrebljivim.

Slučaj kako navode u dobroj meri svedoči u kakvoj atmosferi rade „neposlušni“ novinari i mediji Srbije, pogotovo oni u manjim mestima. Kako ističu „tek kada se problem osvetli iz Beograda, postoji mogućnost da se problem bar delimično reši.“

„Naravno, nisu samo mediji na meti lokalnih kabadahija koji se po pravilu nalaze visoko u piramidi vlasti, i čiji je uticaj evidentan i na donosioce političkih odluka, na policiju i na pravosuđe. Stradaju zapravo svi oni koji na različite načine ne pristaju na bezakonje i nametnuta pravila igre. Stoga u manjim mestima može da se primeti svojevrsna zavera ćutanja“ – navode u pozivu i dodaju da će se o ovim, ali i drugim političkim, medijskim i društvenim temama razgovarati na tribini.

Učesnici tribine su glavni urednik „Vremena“ Filip Švarm, član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić, članica Stalne radne grupe za bezbednost Dragana Bjelica, član Stalne radne grupe za bezbednost (TBC) Rade Đurić, a moderator je novinar Nedim Sejdinović.

Okrugli sto je sastavni deo projekta „Podsticanje javne debate o stanju demokratije“ koji finansira National Endowment for Democracy.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci