fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Odgovor na COVID-19 i migrantsku krizu – EU donira 8 miliona evra za Balkan

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Evropska unija, Međunarodna organizacija za migracije i Visoki komesarijat za izbeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) pokrenuli su projekat Odgovor na kovid-19 i izazove za migrante i izbeglice na zapadnom Balkanu, vredan osam miliona evra, koji se finansira iz instrumenta EU koji doprinosi stabilnosti i miru, saopšteno je danas.

Projekat obuhvata Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Srbiju i Kosovo, i rešava problem nedostatka zaštitne opreme za službenike granične policije i osoblje koje radi u prihvatnim centrima ili pruža usluge migrantima, tražiocima azila i izbeglicama. Pored toga, projekat će pomoći u pripremi i osposobljavanju nadležnog osoblja da odgovori na izazove kovid-19 i prilagođavanju prihvatnih centara, poboljšanju sanitarne infrastrukture i pružanju osnovnih usluga i higijenskih sredstava.

Projekat će takođe promovisati i deliti osnovne činjenice i informacije o rizicima i merama prevencije kovid-19 na jezicima koje razumeju različite zajednice, migranti, tražioci azila i izbeglice.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci