fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Po 100 evra mladima od 1. februara, evo kada počinje prijava

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, da će 1. februara početi isplata po 100 evra mladima.

Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina. Ovo je deo programa da se umanje negativne posledice kovid-19, pandemije koja je izazvana korona virusom i da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije“ – rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je kazao da prijava za 100 evra počinje u subotu, 15. januara i zavrašava se 30. januara.

Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili„, rekao je Mali i naveo da će ovaj novac biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Mali je kazao da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji „imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona“, dodavši da je proces prijavljivanja jednostavan.

Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne“ – rekao je Mali.

Mali je podsetio da će u petak, 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci