fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Počele prijave: 300.000 dinara od Grada za samozapošljavanje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Mladi do 30 godina starosti, žene, nezaposleni koji su na evidenciji duže od 12 meseci, Romi i ostale ugrožene društvene grupe biće prioritet za dodelu bespovratnih sredstava za zapošljavanje u iznosu do 300.000 dinara, koje dodeljuje Grad Vranje. Posebno je istaknuto da se sredstva ne mogu koristiti za nabavku motornih vozila.

Raspisan je Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2024. godini, a subvencija je namenjena nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Vranje.

Sredstva se mogu iskoristiti za otpočinjanje poslovne delatnosti u oblastima proizvodnja, zanatstvo i usluge, sa posebnim osvrtom na kategorije teže zapošljivih lica (mladi do 30 godina starosti, žene, dugoročno nezaposleni (na evidenciji duže od 12 meseci ), osobe sa invaliditetom, Romi i ostali), navodi se u saopštenju.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu do 300.000,00 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Subvencije, odnosno novčana sredstva se mogu koristiti za nabavku nove opreme, mašina, uređaja za rad, o čemu korisnik subvencije mora priložiti odgovarajuću finansijsku dokumentaciju u vidu fakture i otpremnice, kao i izvoda sa bankarskog računa po izvršenom plaćanju dobavljaču za isporučenu opremu/sredstva za rad.

Korisnik subvencije za samozapošljavanje će Ugovorom potpisanim sa Gradom, između ostalog, preuzeti obavezu o minimalnom periodu trajanja poslovne aktivnosti, nemogućnosti otuđenja nabavljene opreme i slično.

Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, na adresi Kralja Milana 1, neposredno ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja – www.vranje.org.rs

Sva dokumentacija može se pronaći i na linku u nastavku >>>

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci