fbpx
15.9 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Politika: Ne zna se ko ima pravo na besplatnu vakcinu, RFZO i Ministarstvo bez odgovora

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje tvrdili su da je vakcina protiv sezonskog gripa besplatna za sve, ali dnevni list Politika navodi da im se javio pacijent kojem je izabrani doktor u domu zdravlja rekao da nije namenjena njemu, jer nije penzioner, niti pripada rizičnoj grupi, a da ne veruje da će vakcine biti u apotekama.

List prenosi da je nešto ranije direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić rekla da „prve vakcine idu onima koji podležu obaveznoj imunizaciji“, ali da ni iz Ministarstva, niti u RFZO, ali ni iz Batuta nije stigao odgovor ko ima prava na vakcinu protiv gripa.

Pravilnikom o obaveznoj imunizaciji precizira se ko ima pravo na besplatnu vakcinu, dok oni građani koji ne pripadaju nijednoj od predviđenih kategorija, moraće vakcinu da kupe u apoteci. Da li će one biti dostupne u apotekama je pitanje na koje Politika, takođe, nije dobila odgovor.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci