fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Poljoprivrednicima ove godine 4.000 dinara po hektaru umesto 5.200

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Svi poljoprivrednici koji su prethodne godine dobili osnovne podsticaje po hektaru, u 2021. godini će automatski dobiti novac na račun bez podnošenja zahteva, počev od 10. marta 2021. godine, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Međutim, „imajući u vidu da je cena nafte snižena“, privremena mera pomoći države po hektaru koja se sprovodila dve godine, sada se stavlja van snage, te će ove godine poljoprivrednici, umesto 5.200 dinara po hektaru, dobiti 4.000 dinara.

Prema pisanju portala Nova ekonomija, do sada je osnovni osnovni podsticaj u biljnoj proizvodnji iznosio 4.000 dinara, a 1.200 regres za dizel gorivo (60 litara dizel goriva po hektaru se regresira sa po 20 dinara po litru), za najviše 20 hektara zemljišta.

Nadležne institucije će pratiti kretanja cene nafte na tržištu i u slučaju naglog rasta, ponovo reagovati“ – saopšteno je iz Ministarstva.

Takođe, korisnici subvencija koji su novi i u 2020. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje, a upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) pre 30. septembra 2020. godine, trebalo bi da za dobijanje 4.000 dinara po hektaru do 30. aprila pošalju ime i prezime, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i JMBG na mejl podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci