fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Poništeni izbori na svim mestima u gradu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

ŠABAC – Gradska izborna komisija u Šapcu poništila je izbore na svih 100 biračkih mesta zbog brojnih nepravilnosti, nakon prigovora  predstavnika liste Šabac je naš koju predvodi aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović na 42 biračka mesta. Kako prenose Podrinjske, utvrđene su brojne nepravilnosti, od nekoliko hiljada „šarenih“ i falsifikovanih glasačkih listića, kupovine glasova, kao i glasanja bez važeće lične karte.

Prema saznanjima lista Danas, za oko 1.000 glasova za listu Srpske napredne stranke nema dokaza da su ih građani dali van biračkih mesta, tj. na terenu, jer ne postoje obavezne pismene potvrde na obrascu GIK-a koje to potvrđuju. U većem broju glasačkih kutija na seoskom području, nije pronađen kontrolni listić GIK-a, što je sve razlog za obavezno poništavanje izbornog procesa na tim glasačkim mestima.

Klupko je počelo da se odmotava nakon ukazivanja Podrinskih novina da je ilegalno štampano nekoliko hiljada glasačkih listića koji se razlikuju po boji od originalnih i zbog toga je ovaj list podneo tužbu Javnom tužilaštvu u Šapcu“ – stoji u tekstu. Obelodanjeno da su preko svojih kanala predstavnici SNS imali informacije i odlazili u domove teško pokretnih bolesnika i uzimali potpise za svoju listu, a navodi se i da su glasovi plaćani dve i više hiljada dinara i da su nuđeni paketi pomoći, za šta je „potrebna duboka logistika i značajni novčani resursi„. Šabac je jedan od retkih gradova i opština u Srbiji u kojima SNS nije na vlasti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci