fbpx
4.5 C
Vranje
nedelja, 21.04.2024

Poput „Simpolenda“ – Bulatović objavio fotografije planova za Vranjsku Banju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / VRANJSKA BANJA – Narodni poslanik iz Vranjske Banje Slaviša Bulatović,  na svojim profilima na društvenim mrežama objavio je fotografije ove gradske opštine na kojima su nacrti objekata koji podsećaju na turistički kompleks, uz najavu: „Naši planovi su veliki i imbiciozni“. Još uvek nema detalja o kakvim je objektima reč, ali podsećaju na stari plan kompanije Simpo iz izborne 1966. godine, kada je najavljena izgradnja Simpolenda.

Novinari portala Slobodna reč su o privatizaciji Vranjske Banje razgovarali u julu 2020. godine sa narodnim poslanikom tada „odlazećeg“, a sada aktuelnog saziva Narodne skupštine Republike Srbije Bulatovićem, kada je izjavio da je ova gradska opština „nakon 40 godina zahvaljujući našem predsedniku i Vladi“ počela da ide napred, kao i da će se u narednom periodu „realizovati ozbiljni projekti kojima će se boriti protiv onih kojima smeta razvoj ove vranjske opštine“. Tada nije želeo da otkriva detalje velikih planova nakon privatizacije, ali je rekao da zaposleni Stacionara „ne moraju da brinu za radno-pravni status“.

Upitan da prokomentariše prodaju zemljišta u Vranjskoj Banji po ceni od 22 evra po metru kvadratnom, koja je u javnosti izazvala lavinu komentara zbog pomenute niske cene, rekao je da su cenu odredili ljudi koji treba da je odrede i dodao da „odgovorno tvrdi da je cena određena u skladu sa važećim zakonskim normama“.

„Ono što je najbitnije, nemojte ‘da od drveta ne vidimo šumu“ – izjavio je tada Bulatović.

Tada je dodao da je cena od 22 evra po metru kvadratnom za njega „previsoka“ i da su „imali sreće“ da uz pomoć predsednika Srbije pronađu investitora koji je platio tu cenu jer je prepoznao potencijal Vranjske Banje.

Simpolend otišao u zaborav, ponovo veliki planovi za Banju

Veliki planovi poput nacrta koji je objavio poslanik Bulatović nisu novost. Prelistavajući nekadašnji nedeljnik Slobodna reč iz izborne 1996. godine naišli smo na naslovnu stranu na kojoj je maketa takozvanog Simpolenda, kapitalnog projekta, nikada izgrađenog i otvorenog. Impozantni plan za Simpolend je objavljen 12. aprila 1996. godine na naslovnoj strani 2052. broja Slobodne reči.

Tadašnji političari najavljivali su izgradnju sportskih terena, zatvorene bazene, veliki broj butika i prodavnica i drugih pratećih objekata, sa ciljem da Vranjska Banja bude „elitni turistički centar i moderna urbana sredina“. Bulatovića smo tada upitali da li se projekta seća, ali je kratko prokomentarisao da „ne bi da se vraća u prošlost“:

„Ne bi bilo korektno da ja to sada komentarišem, neko je pokazao tada volju da nešto uradi, zašto nije o tome neka sudi neko drugi“ – rekao je poslanik.

Projekat „Simpolend“, naslovna strana lista Slobodna reč, 12. april 1996. godine, broj 2052

Pročitajte više:

Bulatović: Nekom smeta privatizacija svega što je oteralo mlade ljude iz Vranjske Banje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci