fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Brnabić: Bager se nije zaleteo, podrška policajcu koji je izgurao ženu sa auto-puta

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Bager je išao dva-tri kilometara na sat, polako, i kako vi mislite da se on zaleteo među učesnike protesta, zapitala je danas premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući na TV Hepi, a na pitanje voditeljke da li je vozač bagera aktivista Srpske napredne stranke, odgovorila je da ne zna.

Ako on čovek treba da krene na posao, a ne krene zbog ljudi koji su blokirali put, i izgubi posao, kome on da se žali?„, pitala je Brnabić, komentarišući snimak iz Šapca koji je deljen na društvenim mrežama, a na kome se vidi da bager sa vozačem i osobom koja stoji pored kabine i snima blokadu puta, da bi kasnije usledila tuča između jednog demonstranta i osobe koja je snimala.

Svim ostalim ljudima oni brane ustavnom zagarantovanu slobodu – slobodu kretanja i to je fašistoidno ponašanje“ – ocenila je Brnabić komenatrišući subotnje blokade puteva širom Srbije.

Neke organizacije koje su učestvovale u protestima nazvala je „profesionalnim protestantima“, i da ocenila da te demosntracije „nemaju veze sa borbom za zaštitu životne sredine“.

Imali smo prilike da vidimo ljude koji učestvuju na svim protestima, organizacije kao što su ‘Krov nad glavom’, frilenseri ili ‘Kreni-promeni’, koju plaća Rokfeler fondacija“ – rekla je premijerka.

Ona je dala „punu podršku policajcu“ koji je, prema snimku objavljenom na društvenim mrežama, grubo postupao izbacujući jednu od učesnica protesta preko ograde auto-puta u Beogradu. Brnabić je rekla da je on „samo radio svoj posao“ i njegovu reakciju opisala tako da je policajac „izgurao“ ženu sa auto-puta.

Nikoga nije udario, nikome dlaka sa glave nije falila – pokušao je da zaštiti ustavom zagarantovanu slobodu kretanja„, naglasila je premijerka, navodeći da se u sličnim situacijama policija u Francuskoj ili Australiji, koja se, prema njenim rečima „brutalno iživljava“ ili „ubije boga u vama“, dok ostali građani kažu: „znate, zakon mora da se zna“.

Da li stvarno želite da živimo u zemlji gde se merimo ko je jači, upitala je premijerka u jutarnjem programu TV Hepi.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci