fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Raspisani lokalni izbori

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predsednica Doma Narodne skupštine, Ana Brnabić, raspisala je danas lokalne izbore u 66 jedinica lokalne samouprave za 2. jun, koji će biti održani istog dana kada i beogradski.

„Raduje me što smo iz parlamenta poslali poruku građanima da smo, kao izabrani predstavnici, kadri i sposobni da razgovaramo i postignemo dogovor, uprkos svim razlikama“, rekla je Brnabić.

Podsetila je da su poslanici postigli dogovor o datumu izbora.

„Takav dogovor je pobeda svih odgovornih ljudi“, rekla je Brnabić i dodala da će „iskoristiti priliku da pozove sve političke aktere da vode računa da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude“.

Prema rečima predsednice Doma Narodne skupštine, „zajednička je obaveza da se politički sistem razvija u demokratskom pravcu, promovišući dijalog, uzajamno poštovanje i veći stepen razumevanja“.

„Nastaviću da insistiram da parlament, kao najviše predstavničko telo, promoviše takve vrednosti. Želim svima uspešne izbore“, rekla je Brnabić.

Poslanici su u utorak usvojili izmene Zakona o lokalnim izborima, kojim su promenjeni rokovi za raspisivanje izbora.

Zakon predviđa da se odluka o raspisivanju izbora donosi najranije 150 dana, a najkasnije 45 dana pre isteka mandata odbornika, kao i da od dana raspisivanja lokalnih izbora do njihovog održavanja ne može da prođe manje od 30, ni više od 60 dana.

Čitajte više:

Promenjeni rokovi za raspisivanje izbora

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci