fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

REM: Rijaliti posle 23 časova, krivična prijava protiv Golubovića i postupak protiv TV Pink

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 jutru, potvrdio je danas za Nova.rs član Saveta Slobodan Cvejić. Cvejić je objasnio da je Savet REM na današnjoj sednici, na njegov i predlog članica Judite Popović i Višnje Aranđelović, pokrenuo izradu pravilnika o emitovanju rijaliti programa u „prisilnom okruženju“.

Takav pravilnik je obavezujući i podrazumeva da se rijaliti emituje u terminu od 23 časa uveče do 6 ujutro. Posle toga nacrt pravilnika ide na mišljenje Ministarstvu, pa na javnu raspravu. Međutim, ni mišljenje ministarstva ni javna rasprava nisu obavezujući, pa verujemo da će pravilnik biti usvojen u onom obliku u kom ga izradi REM“ – naveo je Cvejić.

Savet REM će takođe podneti krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog pretnji smrću izrečenih u rijaliti programu Zadruga na TV Pink 16. septembra uveče, pošto je kako je naveo, zakonska obaveza REM da se obrati nadležnim organima kada utvrdi da je u programu izvršeno neko krivično delo.

Takođe, REM zbog ovog dešavanja, prema Zakonu o elektonskim medijima, pokreće postupak protiv RTV Pink, gde je emitovan sporni program.

Zakon kao sankciju koja se na kraju tog postupka može izreći emiteru navodi opomenu, upozorenje, zabranu emitovanja konkretnog programa ili oduzimanje dozvole za emitovanje. Sednica Saveta je već bila zakazana sa dnevnim redom na kojoj je bio i predlog da se izradi Pravilnik o vremenu emitovanja rijaliti programa „u prisilnom okruženju“, a sam incident je dodat kao tačka dnevnog reda, navodi Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci