fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Ružić: Nema razloga za paniku i onlajn nastavu u školama

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je za RTS da su se škole pokazale kao najsigurnije mesto, tako da nema razloga ni za paniku ni za prelazak na onlajn nastavu, ali je dodao da se situacija prati. Ružić je naveo da su vaspitno obrazovne institucije ponele ogromno breme, pre svega prosvetni radnici, kao i da je važno da obezbediti da proces sticanja znanja što duže funcioniše na ovakav način.

Imamo blagi porast zaražanih, ali kada pogledamo i statistiku i činjenicu da u obdaništima imamo 250.000 dece, u osnovnim školama oko 530.000, u srednjim školama oko 250.000 na fakultetima 250.000. To je nekih milion i 250.000 nečije dece oko kojih svi mi brinemo i ta bojazan je legitimna i opravdana, ali ne treba to politizovati i paničiti“ – naveo je Ružić.

Naglasio je da su se škole pokazale kao najsigurnije mesto, jer se pokazalo da u njima ne dolazi do procesa transmisije samog virusa, već da virus dolazi spolja. Što se tiče konkretnih brojki koliko je zaraženih učenika, kaže da „Batut“ ima detaljne podatke, ali da je u osnovnim školama taj procenat negde oko 0,1 odsto na nivou čitave Srbije.

Imamo situaciju da u nekim okruzima koronavirus uopšte nije ušao u škole. Tako da nema razloga ni za paniku ni za prelazak na onlajn nastavu„, istakao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci