fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Selaković: Ne prodaju se domovi za stare, ali ćemo povećati cene smeštaja

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

VRANJE – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, demantovao je navode da Srbija želi da privatizuje domove za stare, ali će cene smeštaja biti povećane jer je najavljeno i povećanje plata negovateljicama, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Selaković je u Vranju rekao da Srbija „ne planira to da uradi, jer država po Ustavu ima i socijalnu kategoriju, i domovi za stara lica će postojati u državnom sistemu“.

On je naglasio da je „samo ove godine iz budžeta više od 1,47 milijardi dinara uloženo u funkcionisanje domova za smeštaj korisnika“, a, kako je rekao, „država će, istovremeno, pomoći i rad domova u privatnom vlasništvu, kojih je u ovom trenutku u Srbiji 265“.

Govoreći o ceni smeštaja u domovima za stare, Selaković je ukazao da se ona „nije menjala od 2015. godine, i pored povećanja plata i penzija“, a da se iz tih prihoda finansira funkcionisanje domova.

„Tražićemo najbolji način da to ne bude na štetu korisnika, ali ćemo morati da povećamo cene smeštaja, jer je najavljeno i povećanje plata negovateljicama kao nekome ko obavlja najteže i najkomplikovanije poslove u domovima za smeštaj starih lica, a to je na Zapadu jedna od najplaćenijih zanimanja“, rekao je Selaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci