fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Stojanović: Neregularno prikupljanje potpisa za izbore, zahtev da EP pokrene istragu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Politikolog Boban Stojanović danas je uputio pismo poslanicima Evropskog parlamenta u kojem je naveo da je izborni proces u Srbiji pratilo mnogo neregularnosti, te pozvao evroparlamentarce da pokrenu zvaničnu istragu o procesu kandidovanja na izborima i izvrše pritisak na pravosuđe da radi svoj posao. Stojanović je u pismu koje je dostavljeno medijima naveo da postoje sumnje da je kandidovanje na izborima bilo neregularno i da je bilo manipulacija sa prikupljanjem potpisa podrške.

On je u pismu naveo da postoje sumnje da su Srpska napredna stranka, ali i drugi poltički akteri, pomogli kandidatima da prikupe potpise potrebne za kandidovanje, i da je moguće da su tada zloupotrebljeni privatni podaci građana.

Dodao je i da je uradio analizu koja pokazuje da je broj prikupljenih potpisa pojedinim listama na Novom Beogradu bio daleko veći od broja osvojenih glasova na toj opštini.

Potencijalni ‘Pribe izveštaj’ o vladavini prava, koji zahteva opozicija i koji je preko potreban Srbiji bi mogao i morao da obuhvati i ovu temu, a ako potvrdi da ni proces kandidovanja na izborima u Srbiji 2020. godine nije bio legalan – ovo bi trebalo da bude početak procesa međunarodnog posredovanja u rešavanju političke krize u Srbiji“ – zaključio je Stojanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci