fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

Svakog petka presek stanja u školama i odluka za narednu nedelju

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Ministar prosvete Srbije Branko Ružić rekao je za RTS da će u najvećem delu Srbije biti dato „zeleno svetlo“ za početak školske godine i da će rad početi na tradicionalan način, dok će časovi trajati 45 minuta. Kako je ocenio, pored zdravlja, najvažnije je obrazovanje dece i sa tim se ne može eksperimentisati.

Naglasio je da će se na najprikladniji način pratiti epidemijska situacija u školama, i da će se na osnovu toga opredeljivati u kojoj zoni će biti određena lokalna samouprava.

Svakog petka će biti presak stanja i odlučivaće se za sledeću nedelju kako će đaci ići u školu. Ako je dvoje dece u odeljenju zaraženo koronavirusom, svi prelaze na onlajn nastavu“ – objasnio je Ružić i dodao da je dosta relaksiranijih mera ove godine, koja počinje u mnogo boljem stanju nego prethodna.

Rekao je i da je gradivo snimljeno za onlajn nastavu, ako bude potrebe.

Podsetio je na odluke Kriznog štaba da vakcinisani nastavnici ne moraju da nose maske sve vreme u učionici, već samo kada priđu nekome na manje od metar i po, a ni deca u učionici ne moraju da nose maske kada ne govore. Ističe da nevakcinisani nastavnici moraju da nose zaštitne maske non-stop.

Apelovao je na prosvetne radnike, kao i na sve ostale, da se vakcinišu i da pokažu važan stepen odgovornosti, i da shvate da je vakcina civilizacijska tekovina.

Ružić je ocenio da je bitno i to da će škola početi intoniranjem himne, jer smatra da je „veoma potrebno da budemo svesni svog identiteta“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci